Knygų leidybos grupei „Alma littera“ suteiktas Vilniaus mecenatės vardas

Mecenate įmonių grupė „Alma littera“ pripažinta, nes suteikė 300 tūkst. eurų paramą Vilniaus universiteto fondui. 

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-15 16:35

2016 metais įsteigtas Vilniaus universiteto fondas – pirmasis universitetinis neliečiamojo kapitalo fondas Lietuvoje. Fondas telkia mecenatus, investuojančius į šalies aukštojo mokslo progresą. Investuoto kapitalo grąža naudojama Vilniaus universiteto bendruomenės poreikiams, mokslo ir studijų kokybei kelti bei universiteto konkurencingumui užtikrinti.

Fondo generuojamos lėšos padeda iš užsienio pakviesti geriausius dėstytojus, mokėti stipendijas talentingiausiems studentams, stažuotis ir atnaujinti studijų programas bei mokslo bazes.

Vilniaus mecenatų vardai jau yra suteikti verslininkui, bendrovės „Žabolis ir partneriai“ steigėjui ir vadovui Alvydui Žaboliui, uždarajai akcinei bendrovei „Light Conversion“, kuriai atstovauja „Light Conversion“ valdybos pirmininkas, fizinių mokslų daktaras Romualdas Danielius, taip pat – uždarajai akcinei bendrovei „Ekspla“, kuriai atstovauja VU tarybos pirmininkas Rimantas Kraujalis, investuotojui, vienam iš Lietuvos medicinos studentų asociacijos steigėjų Nerijui Numai bei verslininkui, „Linas Agro Group“ valdybos pirmininkui, įkūrėjui ir pagrindiniam akcininkui, „Akola ApS“ pagrindiniam akcininkui Dariui Zubui. Taip pat Vilniaus mecenato statusas suteiktas Mariui Čiuželiui, o jo vardo labdaros ir paramos fondui – mecenuojamojo projekto statusas.

Mecenato vardas sostinėje suteikiamas savivaldybės Tarybos sprendimu, atsižvelgus į Mecenavimo tarybos, kurią steigia Vyriausybė, siūlymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.