Trakų pilyje nufilmuota šiaurietiška Pelenės pasakos versija

Visame pasaulyje puikiai pažįstama pasaka apie Pelenę kino teatruose ir namų ekranuose sukosi ne vieną dešimtmetį, o įvairiausios šios istorijos adaptacijos bei interpretacijos pritaikytos įvairiausiems žiūrovų skoniams.

Filmo plakato fragmentas.
Filmo plakato fragmentas.
Filmo kadras.
Filmo kadras.
Filmo kadras.
Filmo kadras.
Filmo kadras.
Filmo kadras.
Filmo kadras.
Filmo kadras.
Filmo kadras.
Filmo kadras.
Filmo plakatas.
Filmo plakatas.
Filmo kadras.
Filmo kadras.
Filmo kadras.
Filmo kadras.
Filmo kadras.
Filmo kadras.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Jan 13, 2022, 4:44 PM, atnaujinta Jan 13, 2022, 9:20 PM

Žinomiausias, be abejo, yra studijos „Disney“ klasikinės animacijos kūrinys.

Labai gerai žinoma versija, skirta europiečiams, kurią 1973 metais sukūrė čekai. Tai – „Trys riešutėliai Pelenei“, tapęs kultiniu šventiniu filmu bei šeimų tradicijų dalimi.

Ilginiui aktualumo neprarandanti pasaka sulaukė dar vienos progos atsinaujinti. Šįkart prikelti naujam gyvenimui ją pasiryžo Norvegija.

Pelenės istorija pasidengė tyru šiaurietišku sniegu ir visai nenuostabu, kad šios šalies kūrėjai, ieškodami įkvepiančios aplinkos, nusprendė dalį istorijos nufilmuoti Lietuvoje.

Naujieji „Trys riešutėliai Pelenei“ žiūrovus pakerės tikrai pasakiškais vaizdais.

Šią magiją kurs gamtos stebuklų turtinga Norvegija, todėl tikrai netruks amą atimančių vaizdų, kalnų, miškų ir Šiaurės pašvaisčių.

Neatsiliks ir Lietuvoje filmuoti kadrai, o dėmesio centre atsidurs karališkai išpuošta – lietuviams viena mylimiausių – Trakų pilis, kurioje įsižiebs tikroji Pelenės ir princo meilė.

Akivaizdu, kad filmo kūrėjams Trakų pilis irgi labai patiko, – šiek tiek vizualiai pakoreguota, ji stūkso ir pagrindiniame filmo plakate.

Naujojoje ekranizacijoje netrūks ir pažįstamų veidų. Filme išvysime ir „Sostų karuose“ šiaurietį suvaidinusį Kristoferį Hivju, o pagrindinę veikėją Pelenę įkūnys itin garsi Norvegijos atlikėja ir aktorė Astrid S.

Jos daina „Hurts So Good“ ne vieną savaitę karaliavo pasaulio radijo stotyse, o „Spotify“ programėlėje sulaukė 350 mln. perklausų. Savaime suprantama, aktorė įrašė ir pagrindinę filmo dainą.

Beveik 4 milijonus eurų kainavusi pasaka jau pasiekė kai kurias Europos šalis ir jų žiūrovai itin gerai priėmė naująją versiją.

Vienas žiūrovas portale IMDb paskelbtoje apžvalgoje filmą vertina net 9 ir teigia: „Man šis filmas yra daug artimesnis, nei originalas.

Kūrėjai teigė, kad filmas pirmiausia skirtas vaikams ir tik tada suaugusiems. Ir nors aš suprantu, kad nesu tikslinės auditorijos dalis, man juosta vis tiek labai patiko.“

Pasakiško grožio lietuviškai dubliuota istorija „Trys riešutėliai Pelenei“ Lietuvos kino teatrus pasieks jau sausio 21 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.