Startuoja konkursas „Lietuvos spaudos fotografija“

Į trečiąjį savo gyvavimo dešimtmetį žengiantis konkursas „Lietuvos spaudos fotografija“  kviečia visus Lietuvos žiniasklaidos fotografus bei fotografuojančius žurnalistus teikti geriausius 2021 metų kadrus tarptautinės konkurso komisijos vertinimui.

 I.Juodytės nuotr. 
 I.Juodytės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2022, 9:19 AM

Šių metų konkurso vertinimo komisijoje dirbs fotožurnalistė, Estijos spaudos fotografų asociacijos vadovė bei daugkartinė Estijos spaudos fotografijos konkurso nominantė ir nugalėtoja Liis Treimann, poetas, vertėjas, savaitraščio „Literatūra ir menas“ vyriausiasis redaktorius Gytis Norvilas, spaudos fotografas, daugkartinis „Lietuvos spaudos fotografijos“ konkurso nominantas bei nugalėtojas Herkus Milaševičius, dailėtyrininkė, Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus istorinės fotografijos kuratorė Ugnė Marija Makauskaitė, fotožurnalistas iš Ukrainos, daugkartinis „Vilniaus fotografijos rato“ konkurso finalininkas ir nugalėtojas Maximas Dondyukas.

Komisija išrinks ryškiausius ir aktualiausius kadrus ir reportažus iš visos Lietuvos, kurie atskleis žiūrovams savotišką šalies gyvenimo pjūvį. Tęsiant praeitų metų sėkmingą patirtį, šiemet žiuri nariai vėl vertins fotografijas nuotoliniu būdu, kas leis jiems skirti daugiau laiko ir dėmesio nuotraukų peržiūrai.

Konkursas taip pat pasipildė viena naujove – tema „Sveikiau“. Ji skirta atkreipti dėmesį į mūsų įpročius, gyvenimo būdą. Kartu su Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentu rengėjai kviečia fotografus teikti nuotraukas, atspindinčias, kaip keičiasi Lietuvos žmonių požiūris į žalingus įpročius, psichoaktyviųjų medžiagų (tabako, alkoholio, elektroninių cigarečių, narkotikų) vartojimą.

„Šia konkurso tema norėtume užmegzti dialogą su visuomene, paskatinti domėtis šiais klausimais. 2022 metai yra paskelbti „Jaunimo metais“, tad ir konkursinėje temoje šiemet norėtume skirti daugiau dėmesio problemoms, su kuriomis susiduria jauni žmonės, bei galimybėms jas spręsti“, – teigia konkurso rengėjai.

„Lietuvos spaudos fotografija“ siekia skatinti fotografų kūrybiškumą ir norą ieškoti savito požiūrio į įvairius šalies įvykius ir procesus, taip pat skatinti spaudos fotografų bendruomeniškumą ir norą mokytis vieniems iš kitų. Šis konkursas bei jo kulminacija – paroda – tai proga Lietuvos spaudoje dirbantiems fotografams ir fotografuojantiems žurnalistams atsigręžti ir apmąstyti per metus nuveiktus darbus, bei parodyti plačiai visuomenei savo geriausius metų kadrus.

Registracija konkursui vyksta iki vasario 4 d. Norintys susipažinti su konkurso taisyklėmis ir pateikti savo darbus daugiau informacijos gali rasti: https://pressphoto.lt/naujienos/konkurso-lietuvos-spaudos-fotografija-2022-nuostatai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.