Prie kultūros sostinės kaunietis prisidėjo savaip – namo kieme įkurdino iš sniego nulipdytą Mitinį Žvėrį

Europos kultūros sostine tapusio Kauno simbolis – Mitinis Žvėris – įkvėpė vieną pakaunės gyventoją. Vyras savo kieme iš sniego nulipdė jo skulptūrą, į kurios vidų galima įeiti ir išgerti kavos arba arbatos.

Kauno rajone, Akademijos miestelyje, privataus namo kieme išdygo „Kauno – Europos kultūros sostinės 2022“ simbolis Mitinis Žvėris.<br>Asmeninio albumo nuotr. 
Kauno rajone, Akademijos miestelyje, privataus namo kieme išdygo „Kauno – Europos kultūros sostinės 2022“ simbolis Mitinis Žvėris.<br>Asmeninio albumo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2022, 10:55 AM

Kauno rajone, Akademijos miestelyje, privataus namo kieme išdygo „Kauno – Europos kultūros sostinės 2022“ simbolis Mitinis Žvėris. Dviejų metrų ilgio padaras su didele galva ir iltimis nulipdytas iš sniego. Jo viduje žybsi lemputės, galima pamatyti įspūdingiausių tarpukario laikų miesto pastatų nuotraukų, o klausantis muzikos atsigerti arbatos.

Mitinį Žvėrį prie savo namo sukūrė Vytis Lasys. Vyras pasakojo, kad kuria vaikams skirtų spektaklių ir renginių scenarijus ir juos veda. Kurti skulptūras iš sniego ir ledo yra jo laisvalaikio pomėgis.

„Artėjant dienai, kai Kaunas tapo Europos kultūros sostine, sugalvojau, kad ir pats galiu prisidėti prie šio įvykio. Penktadienį kasiau sniegą ne tik savo, bet ir kaimynų kiemuose, nuvaliau ir savo gatvę. Sutempęs sniegą sukūriau Žvėries kūną. Šeštadienį nulipdžiau galvą ir iškapsčiau jo vidų, kad į skulptūrą būtų galima užeiti. Darbą baigiau, kai renginys, skirtas Kauno – Europos kultūros sostinės atidarymui vos prasidėjo“, – pasakojo vyras.

Pirmadienį Žvėries viduje jis iš sniego sulipdė sofą, ant kurios gali pasėdėti du suaugę žmonės ir atsigerti arbatos, interjerą papuošė lemputėmis ir į ledą įspraustomis fotografijomis. Į ledą įkomponuotas ir užrašas „Pažadink Žvėrį savyje“. Taip pakaunės gyventojas siekė aplinkinius paraginti savyje rasti glūdintį kūrybiškumą ir juo pasinaudoti.

V.Lasys sakė, kad kiekvieną dieną vis pataiso Mitinį Žvėrį, nes sniego turi ir tikisi, jog skulptūra stovės dar ilgai, svarbu, kad nebūtų ilgai truksiančio ir staigaus atlydžio.

Vyras ir pernai savo kieme buvo įsirengęs ledinę arbatinę, pastatęs paties sukurtų ledo skulptūrų.

„Kaunas kiekvienam iš mūsų duoda ką nors gero. Mes taip pat turime prisidėti prie jo kūrimo – nusprendžiau, kad sukurdamas skulptūrą iš sniego taip prisidėsiu prie kultūros sostinės įvykių“, – kalbėjo V.Lasys.

Akademijos laisvalaikio salės kultūrinių renginių organizatorė Sandra Veprauskienė pasakojo, kad miestelis buvo vienas pirmųjų „Kaunas 2022“ programos „Šiuolaikinė seniūnija“ dalyvių.

Šaunu, kad gyventojai ir toliau nori kurti ir rodyti savo kūrybą aplinkiniams.   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.