Sulaukta 120 pasiūlymų dėl „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų

Kultūros ministerijai pateikta 120 pasiūlymų apdovanoti Profesionaliojo scenos meno premijomis už 2021 metų kūrybą. Iš šio sąrašo Profesionaliojo scenos meno vertinimo komisija išrinks premijų nominantus pagal atskiras kategorijas, kurias komisija kiekvienais metais formuoja atsižvelgdama į siūlymų pasiūlą, o vėliau ir laureatus.

 „Auksinis scenos kryžius“.<br> Kultūros ministerijos archyvo nuotr.
 „Auksinis scenos kryžius“.<br> Kultūros ministerijos archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2022, 10:19 AM

Profesionaliojo scenos meno laureatai bus apdovanoti kovo 27-ąją, Tarptautinę teatro dieną, Kaune (konkreti renginio vieta tikslinama).

Premijomis siekiama įvertinti profesionaliojo scenos meno srities kūrėjų, tyrėjų ir kitų meno srities darbuotojų reikšmingiausius metų darbus ir išskirtinius profesinius laimėjimus. Konkurso laureatams įteikiami atminimo ženklai „Auksiniai scenos kryžiai“, o už naujų sceninės išraiškos formų paieškas – atminimo ženklas „Boriso Dauguviečio auskaras“.

Pagal nuostatus, kasmet skiriama ne daugiau kaip 17 premijų, jomis gali būti apdovanojami profesionaliojo scenos meno srities kūrėjai, tyrėjai ir kiti asmenys: režisieriai, dramaturgai, scenografai, kostiumų ir grimo dailininkai, šviesų dailininkai, vaizdo menininkai, choreografai, kompozitoriai ir muzikos atlikėjai, dirigentai, aktoriai, šokėjai, baleto artistai, operos, operetės, miuziklo atlikėjai, cirko artistai, scenos meno istorikai, teoretikai, profesionaliojo scenos meno vertintojai ar kūrybinės grupės.

Atnaujinti premijų skyrimo nuostatai numato, kad Profesionaliojo scenos meno vertinimo komisija, įvertinusi atitinkamais metais gautus siūlymus, balsavimo būdu sudaro ne daugiau kaip 5 kandidatų, nominuojamų kiekvienai iš premijų nominacijų gauti, sąrašą, komisijos darbas organizuojamas visus metus, o siūlymai premijoms priimami nuo kovo 28 d. iki kitų metų sausio 7 d.

Profesionaliojo scenos meno premijų už 2021 m. siūlymų suvestinė čia 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?