Kūriniai ant namų sienų atskleidė užsakovų pomėgius

Gatvės meno kūriniai neretai atspindi ne tik jų kūrėjų, bet ir užsakovų pomėgius. Štai Kaune ant nedidelio pastato atsirado žvejį vaizduojantis piešinys, o Kauno rajone – jau tradiciniu tapusio roko festivalio simboliai.

Šio pastato savininkas norėjo, kad būtų įamžinta jo aistra – žvejyba.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šio pastato savininkas norėjo, kad būtų įamžinta jo aistra – žvejyba.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Karmėlavoje, šalia vaikų darželio „Žilvitis“, ant pastato ir tvoros įamžintas kasmet vykstantis gatvės roko festivalis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Karmėlavoje, šalia vaikų darželio „Žilvitis“, ant pastato ir tvoros įamžintas kasmet vykstantis gatvės roko festivalis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-02-06 10:24, atnaujinta 2022-02-06 14:20

Kauno centre, ant Karo ligoninės gatvėje esančio pastato, per naktį atsirado gatvės meno kūrinys. Jame vaizduojamas valtyje sėdintis ir iš upės žuvį traukiantis žvejys, kurį supa meldai ir kitokia augalija.

Taip pastatą, kuriame yra parduotuvė, nusprendė pagražinti jos savininkas Laimis Gurskis. Kaunietis pasakojo, kad užaugo Karo ligoninės gatvėje ir visada norėjo, kad joje būtų gražu.

Nedidelis namas ilgus metus buvo neišvaizdus. Neseniai jis buvo suremontuotas, o tada kaunietis nutarė, kad reikia išgražinti tris nuo gatvės gerai matomas jo sienas.

„Kreipiausi į garsų gatvės meno kūrėją Tadą Šimkų. Suteikiau jam visišką kūrybos laisvę ir per naktį ant namo sienų jis nupiešė romantišką piešinį. Man gražu, džiaugiuosi, jei ir kitiems jis patinka“, – sakė L.Gurskis.

Kauno rajone, Karmėlavoje, esančio vaikų lopšelio-darželio „Žilvitis“ kiemas ribojasi su verslininkams priklausančiu pastatu ir tvora.

Kad statinių vaizdas būtų įdomesnis, ugdymo įstaigos ir vietos bendruomenės nariai juos taip pat sumanė pagyvinti.

„Žilvičio“ direktorė Jūratė Degutienė-Paškauskė pasakojo, kad Ramučių kultūros centras Karmėlavoje jau 8 metus rengia Gatvės roko festivalį.

„Festivalis labai populiarus, yra tapęs neatsiejama Karmėlavos kultūrinio gyvenimo dalimi.

Kiekvieną vasarą pulkai suaugusiųjų ir vaikų plūsta į koncertus po atviru dangumi. Šventėje visada dalyvauja ir vietos bendruomenės nariai – baikeriai, kurie kartais aplanko „Žilvičio“ vaikus“, – pasakojo darželio vadovė.

Žinomas gatvės meno kūrėjas Tadas Vincaitis-Plūgas ant namo ir tvoros nupiešė roko festivalį – jo dalyvius vaizduojančių piešinių kontūrus, o bendruomenės nariai prisidėjo piešinį spalvindami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.