Grupė „Sheep Got Waxed“ po ilgos tylos grįžta su trečiuoju studijiniu albumu

Po šešių metų leidybinės pertraukos pas klausytojus su trenksmu grįžta postdžiazo trio „Sheep Got Waxed“. Šiandien muzikantai pristato ilgai kurtą trečiąjį albumą „More Chews“.

 „Sheep Got Waxed“.<br> T.Tereko nuotr.
 „Sheep Got Waxed“.<br> T.Tereko nuotr.
 „Sheep Got Waxed“.<br> T.Tereko nuotr.
 „Sheep Got Waxed“.<br> T.Tereko nuotr.
 „Sheep Got Waxed“.<br> T.Tereko nuotr.
 „Sheep Got Waxed“.<br> T.Tereko nuotr.
 „Sheep Got Waxed“.<br> T.Tereko nuotr.
 „Sheep Got Waxed“.<br> T.Tereko nuotr.
 Albumo viršelis.
 Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (5)

Giedrė Nalivaikaitė

2022-02-18 09:33

„Naujas albumas – persisunkęs prakaitu, vainikuotas kantrybe ir jautrumu. Ilgai kurtas ir sukurtas, pagaliau pasieksiantis klausytojų galvas, nes muzika nerimsta – nori pakedenti jūsų ausų vilnas. Kūriniai albume skirtingi, vienas kitam prieštarauja ir vienas kitą papildo tuo pačiu metu.

Tikimės, kad „More Chews“ dėmesio nereikalaus, o jį tiesiog pasiims, aštrūs nagai įsikabins į tas ausų vilnas ir nepaleis“, – kalbėjo apie naująjį darbą grupės nariai.

Kuriant albumą, pasak muzikantų, buvo patirtas kantrybės ir nevilties atradimo džiaugsmas ir daug muzikinių techninių įdomybių. Klausytojai, nusiteikę ieškoti, albume ras dainuojantį Sheep (Simoną Šipavičių), iš saksofono garso sukurtą berniukų choro imitaciją, Judžino atvykimą (Judžinas – ant viršelio tupinčio katinėlio vardas), virtualaus mišraus choro šauksmus ir puodelio solo.

Kūrybinis albumo „More Chews“ kelias prasidėjo Anglijoje, ten įsikūrusioje „Big Jelly Studios“. „Kaip ir seniau, prisirinkome turimų muzikinių idėjų, frazyčių, vaibukų ir keliavome pas vaškavimo mokslų daktarą Andrių Kačanovą“, – pasakojo muzikantai.

Tačiau pirmųjų įrašų metu perteikti muzikos taip, kaip ji skambėjo galvose, jiems nepavyko. Sekė ilgas ieškojimų kelias: „Karpėme, klijavome, trynėme, apvertėme, įrašėme, ištrynėme, vėl perrašėme, patrumpinome, tada viską pakeitėme, dar įrašėme, viską grąžinome atgal ir vėl pakeitėme“, – prisiminė grupės saksofonistas Simonas.

Aštuoni albumo kūriniai sudėlioti naudojant „linksmųjų kalnelių“ principą. Kūrinys albume tampa trumpa kelione, tačiau jis yra vienas elementas iš didesnės – albumo – kelionės.

Dar didesnė kelionė, pasak atlikėjų, paklausyti visus albumus iš eilės ir pajusti, kuria linkme viskas eina. „Mums visada svarbus muzikinis naratyvas, programiškumas“, – teigė grupės muzikantai Simonas Šipavičius, Adas Gecevičius ir Paulius Vaškas.

Šie dažni muzikos ir kino festivalių svečiai su 2016 metais išleistu albumu „Pushy“ aplankė daugybę Europos šalių, o taip pat, padedami agentūros „Tilto namai“, surengė sėkmingus turus Kinijos, Taivano ir Pietų Korėjos scenose.

Būtent turo Kinijoje metu, važiuojant traukiniu ir besišnekant, radosi albumo „More Chews“ pavadinimas. „Albumas jaudinantis, smarkiai perkramtytas, kąsnių daugiau, negu burnoje telpa, atrodo, kad groja daugiau negu 3 „bičai“, o dar Judžinas ant viršelio…“ – minčių vingius aiškino atlikėjai.

„More Chews“ viršelį puošia maskviečio Eugene Koroliovo tapybos darbas. Naują grupės albumą iš dalies parėmė asociacijos LATGA ir AGATA bei Lietuvos Kultūros Taryba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.