MO muziejuje – aktuali psichoterapeuto E. Laurinaičio paskaita

MO muziejus šį šeštadienį, kovo 5 d., 16 val. kviečia klausytis specialios psichiatro, psichoterapeuto prof. dr. Eugenijaus Laurinaičio paskaitos apie šiandien mus visus slegiantį nerimą.

 E.Laurinaitis.<br> Rengėjų nuotr.
 E.Laurinaitis.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

MO muziejus

Mar 1, 2022, 11:32 AM

Muziejus taip pat reiškia paramą Ukrainai ir visas praėjusią savaitę surinktas lėšas – beveik 9 000 eurų – už MO muziejaus bilietus skirs Ukrainai paremti.

Muziejaus atstovai teigia matantys didžiulį poreikį šiuo itin nerimastingu laiku kalbėtis, ieškoti būdų atrasti vidinę pusiausvyrą ir matyti situaciją ramiai. Todėl iš karto, kai ketvirtadienį prasidėjo karas Ukrainoje, nusprendė ne tik lėšas už muziejaus bilietus aukoti Ukrainai, bet ir grįžti prie pranešimų bei pokalbių su ekspertais bei profesionalais apie emocinę sveikatą.

Erdvė auginti psichologinį atsparumą

MO muziejus pandemijos metu surengė ne vieną pokalbį ir susitikimą su psichologais, psichoterapeutais bei psichiatrais. Šįkart tokių susitikimų poreikis taip pat vėl yra itin reikalingas, todėl muziejaus kvietimu prof. dr. E. Laurinaitis šeštadienį pasakos apie šiomis dienomis itin dažnai mus visus užvaldantį nerimą. Psichiatras analizuos, kaip elgtis, kai mus apima nerimas, ką galime daryti, kaip sau ar kitam padėti, kokios yra nerimo įveikimo strategijos.

„Visada muziejų matome kaip erdvę, atvirą dialogui bei pokalbiui. Todėl šiomis itin sunkiomis visiems savaitėmis suprantame, kad nerimo ir streso aplinkoje yra itin daug. Norisi kiek tik galime prisidėti prie psichologinio atsparumo auginimo, bei padėti rasti būdus, kaip įveikti nerimą ir stresą“, – teigia Milda Ivanauskienė, MO muziejaus vadovė.

Profesoriaus pranešimas: gyvai muziejuje ir Facebook

Profesoriaus E. Laurinaičio pranešimas MO muziejuje vyks šį šeštadienį 16 val. Visi, norintys jį išgirsti gyvai, kviečiami atvykti į muziejų. Pranešimas visiems MO muziejaus lankytojams bus nemokamas.

E. Laurinaičio paskaita taip pat bus transliuojama gyvai ir MO muziejaus Facebook paskyroje, kad kuo daugiau žmonių šiuo nerimastingu laiku galėtų ją išgirsti.sveikata-laurinaitis/"="">sveikata-laurinaitis/"" target="_blank"> Daugiau apie renginį: 

MO kviečia ir toliau aukoti bei remti Ukrainą

MO muziejaus atstovai primena, kad šiuo metu Ukrainai yra itin reikalinga visų parama.

Išreikšdami paramą Ukrainai, ketvirtadienį, kai tik prasidėjo Rusijos atakos Ukrainoje, MO muziejaus atstovai nusprendė visus surinktus pinigus už MO muziejaus bilietus skirti Ukrainai paremti. Per praėjusią savaitę iš viso surinkta 8 812 eurų. Šią sumą MO muziejus perves fondui „Blue/Yellow“.

„Kai tik ketvirtadienį paskelbėme iniciatyvą paaukoti visas surinktas lėšas už MO muziejaus bilietus Ukrainai, sulaukėme itin didelio MO lankytojų solidarumo. Didelė dalis lankytojų, kurie įprastai gali nusipirkti muziejaus bilietus su nuolaida, šįkart to nesirinko daryti – norėjo kuo daugiau prisidėti prie paramos Ukrainai. Šios dienos parodė, kokie mes esame stiprūs kartu. Tokie išlikime ir toliau, Ukrainai paramos reikia įvairiomis formomis“, – priduria M. Ivanauskienė.

Artimiausiu metu MO muziejaus atstovai taip pat planuoja vystyti edukacines programas, kuriose daugiau dėmesio bus skiriama Ukrainai, jos istorijai, taip pat emocinio intelekto edukacijoms.

Muziejus sieks, kad šios edukacijos pasiektų kuo daugiau Lietuvos moksleivių, taip pat ieškos būdų užtikrinti muziejaus ir edukacijų prieinamumą pabėgėliams iš Ukrainos ir Lietuvoje gyvenantiems Ukrainos piliečiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.