Rusijos dirigentui V. Gergijevui gresia visiška izoliacija: jau beveik išstumtas iš užsienio scenų

Miuncheno filharmonija pareiškė, kad „nedelsiant“ išsiskiria su Rusijos žvaigžde dirigentu Valerijumi Gergijevu, kuris neatsakė į prašymą pasmerkti Maskvos invaziją į Ukrainą. Vyriausiuoju Miuncheno filharmonijos simfoninio orkestro dirigentu dirbusio V.Gergijevo kontraktas turėjo baigtis 2025 metais. 

 V.Gergijevas.<br> LR archyvo nuotr.
 V.Gergijevas.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Austė Radžiūnaitė

Mar 1, 2022, 11:59 AM, atnaujinta Mar 1, 2022, 7:02 PM

„Nuo pat šios akimirkos jo diriguojamų Miuncheno filharmonijos orkestro koncertų daugiau nebebus“, – sakoma Miuncheno mero Dieterio Reiterio pranešime.

Kovo 17-ąją V.Gergijevas turėjo diriguoti Miunchene A.Brucknerio Aštuntąją simfoniją.

V. Putino režimo ruporu vadinamo menininko paslaugų jau atsisakė Milano teatras  „La Scala“, ultimatumą jam iškėlė Roterdamo filharmonijos orkestras ir festivalis. Jei V.Gergijevas viešai neatsiribos nuo Rusijos veiksmų Ukrainoje, rugsėjo mėnesį neįvyks ir Roterdame jo rengiamas festivalis. To paties iš maestro reikalauja Hamburgo Elbės filharmonija.

Baden Badeno festivalis jau atšaukė V.Gergijevo vadovaujamo Sankt Peterburgo Marijos teatro rezidenciją, Niujorko „Carnegie Hall“ – jo gastroles su Marijos teatro orkestru, Prahos A.Dvorako festivalis, Vienos filharmonijos orkestras – jo koncertus,  nuo V.Putiną palaikančių menininkų atsiribojo Niujorko  „Metropolitan Opera“.

Menininko laukia visiška izoliacija, jei jis nepasmerks V.Putino agresijos prieš Ukrainą.

Pasaulis gręžiasi ir nuo kitų „V.Putino dvaro“ artistų. Žlugo planuotas pianisto Deniso Matsujevo rečitalis Barselonoje, dėl vietinių protesto atšauktas operos solistės Anos Netrebko pasirodymas Orhuse, Danijoje.

Kremliaus numylėtinė neseniai Instagrame kartu su vyru tenoru Yusifu Eyvazovu paskelbė norintys, kad karas Ukrainoje kuo greičiau pasibaigtų, bet jos praeitį temdo juoda dėmė: 2014-aisiais operos primadona viešai įteikė milijono rublių paramą Krymo separatistų lyderiui Olegui Tsarevui. Dabar ji jau ne kartą pareiškė nepasitenkinimą, kad menininkai verčiami deklaruoti savo politines pažiūras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.