Lietuvos kino industrija kviečiama padėti nuo karo kenčiantiems Ukrainos kino kūrėjams

Reaguodamas į Rusijos agresiją ir suverenios tautos teritorinį vientisumą pažeidžiančią invaziją į Ukrainą, Lietuvos kino centras siekia išreikšti palaikymą Ukrainos kino kūrėjams ir kviečia tai padaryti Lietuvoje veikiančias kino ir televizijos industrijos organizacijas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kino centras

Mar 2, 2022, 11:59 AM, atnaujinta Mar 2, 2022, 12:28 PM

Atsižvelgiant į tai, kad šiuo metu talentingi, darbštūs ir kūrybingi Ukrainos kino kūrėjai buvo priversti sustabdyti visus savo darbus, o vykdyti kino projektai atidėti neribotam laikui, Lietuvos kino centras kviečia Lietuvoje veikiančias kino ir kitas audiovizualines įmones, turinčias laisvų darbo vietų, jas suteikti kino industrijos profesionalams iš šiuo metu karo niokojamos šalies.

Visus turinčius darbo pasiūlymų kino ir televizijos industrijos profesionalams iš Ukrainos kviečiame juos registruoti čia. Ši informacija bus perduodama į pradėtą kaupti tarptautinę duomenų bazę, kurioje bus galima rasti laisvus darbo pasiūlymus Ukrainos kino kūrėjams visoje Europoje.

„Pasaulis solidarizuojasi su nuo karo kenčiančiais ukrainiečiams. Ukraina yra demokratinė šalis kone pačioje Europos širdyje ir visai netoli mūsų. Lietuvos ir Ukrainos kūrėjai ne sykį dirbo kartu, o jų darbų rezultatai buvo įvertinti ne tik žiūrovų, bet ir reiklių kino kritikų. Todėl norime prisidėti prie pagalbos kolegoms iš Ukrainos kino industrijos ir tikimės, kad visiems suvienijus savo jėgas pavyks,“ – teigia iniciatyvą pradėjusio Lietuvos kino centro direktorius Laimonas Ubavičius.

Nuo kovo 1 d. Lietuvoje buvo supaprastintos ukrainiečių priėmimo į darbą mūsų šalyje procedūros, taip palengvinant jiems galimybę įsidarbinti. Į Lietuvą atvykus asmenims, neturintiems kelionės dokumento, jiems bus išduotas užsieniečio registracijos pažymėjimas, naudojamas turint Šengeno vizą ar humanitarinę vizą, ar leidimą gyventi, tad ukrainiečiai galės iš karto pradėti dirbti Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?