Liudas Mockūnas – rusų laisvojo džiazo kūrėjams: „Kur jūsų protesto koncertai?!“

„Mane stebina, kad liberali ir laisva Rusijos džiazo, laisvojo džiazo, avangardo bendruomenė nepasakė nė žodžio apie situaciją broliškoje Ukrainoje. Kur jūsų PROTESTO KONCERTAI, kur Maištas gatvėse?! Negi nesuprantate – jei jūs (mes) nebandysite sustabdyti šios beprotybės, ji atsisuks prieš mus visus...“ – taip džiazo ir improvizacinės muzikos meistras Liudas Mockūnas kreipėsi į savo draugus rusus ir visus Rusijos džiazo bei improvizacinės muzikos, kitų menų atstovus socialiniame feisbuko tinkle.

 L.Mockūnas.<br> T.Tereko nuotr.
 L.Mockūnas.<br> T.Tereko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2022, 3:08 PM, atnaujinta Mar 3, 2022, 3:26 PM

L.Mockūnas pabrėžė, kad vertina jų muziką, idėjas, draugystę, bet darbas kartu ir atskirai neteko prasmės, „imperatoriui“ Putinui nutarus pradėti karą prieš nepriklausomą šalį, kurioje „visi turime draugų ir kolegų“.

„Labai tikėtina, kad tris Baltijos šalis „imperatorius“ įtraukė į artimiausius savo kraupius planus. PABUSKITE PAGALIAU ir parodykite savo poziciją, jei tokią iš viso turite! Menas, muzika ir kalbos „tarp eilučių“ nesustabdys absurdiškos Putlerio mašinos – tai gali tik fiziniai veiksmai, ypač pačioje Rusijoje! Neutralumas nebeveiksmingas, mano draugai. Labai tikiuosi, kad mes dar muzikuosime drauge. Slava Ukraini, Geroyam Slava!!!“, – rašo atvirame laiške L.Mockūnas.

Kitas džiazo saksofonininkas Juozas Kuraitis savo paskyroje pastebėjo, kad pasidalinęs Instagrame keliais įrašais apie rusų vykdomą Ukrainos okupaciją, per kelias dienas neteko apie 1000 gerbėjų.

„Savo paskyroje turiu nemažai rusų sekėjų. Gavau gal 200 žinučių, kad aš palaikau, jų manymu, fašistinį Zelenskio režimą... Jie visi kaip vienas kartoja, kad yra tik aukos, 8 metus kenčia dėl Luhansko ir Donbaso ir t.t. Kad atėjo į Ukrainą gelbėt savų...

Susidaro įspūdis, kad jie gyvena absoliučiai kitoje dimensijoje, ir nieko, absoliučiai nieko neįmanoma nė vienam įrodyti, o tik susipykti ir blokuoti... Panašu, kad pusės maksimaliai supriešintos, nors ir jie, ir mes paprasti žmonės...“ – svarsto J.Kuraitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.