Žymus rusų pianistas šokiravo pasaulį – paragino palikti Kyjivą be elektros

Žymus rusų pianistas Borisas Berezovskis šokiravo klasikinės muzikos pasaulį, paraginęs padidinti spaudimą Ukrainą nutraukiant elektros tiekimą sostinei Kyjivui.

Rusų pianistas Borisas Berezovskis.<br>Marijos teatro nuotr.
Rusų pianistas Borisas Berezovskis.<br>Marijos teatro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raimondas Čiuplys, AFP-BNS

Mar 16, 2022, 6:45 PM

„Turiu naivų klausimą... Suprantu, kad mums jų gaila, kad viską darome rūpestingai, tačiau gal jau liaukimės jais rūpintis, apsiauskime juos ir atjunkime elektrą?“ – kalbėjo B. Berezovskis valstybinės televizijos „Pervyj kanal“ pokalbių laidoje kovo 10 dieną.

1990 metais tarptautinį Piotro Čaikovskio konkursą laimėjęs B. Berezovskis pastaraisiais dešimtmečiais koncertavo įvairių pasaulio šalių koncertų salėse.

„Tai, ką kalba Vakarų žiniasklaida, yra grynas melas“, – sakė 53 metų pianistas.

„Turime laimėti šį karą ir tuomet sukurti kažką gero ir gražaus namuose šioje šalyje... Galiausiai tiesa pasieks žmones. Esu dėl to tikras. Praeis metai ir tiesa nugalės“, – pridūrė jis.

Paklaustas apie Vakaruose dėl karo augančias energijos kainas, B. Berezovskis atsakė: „Man nerūpi, kas darosi Vakaruose, jie ras savo sprendimus... Tikrai nevyksiu ten ateinančius trejus metus, taigi... tai ne mano problema.“

Nemažai rusų artistų, ypač tie, kurie laikomi prezidento Vladimiro Putino šalininkais, tokie kaip dirigentas Valerijus Gergijevas ir sopranas Ana Netrebko, po Rusijos invazijos į Ukrainą buvo paskelbti nepageidaujamais Vakarų šalių koncertų salėse.

Pianistas ir dirigentas Larsas Vogtas (Larsas Fogtas), Paryžiaus kamerinio orkestro vadovas, buvo tarp muzikos pasaulio atstovų, sureagavusių į B. Berezovskio komentarus.

„Negaliu patikėti, kad tai pasakė mano buvęs draugas Borisas B. Tačiau išgirdau tai iš jo paties lūpų. Mūsų draugystė oficialiai nutraukta“, – parašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

Venesuelos pianistė Gabriela Montera tviteryje išreiškė „didžiulį nusivylimą“ ir pridūrė, kad „muzikinė didybė ir empatija ne visada yra neatsiejamai susijusios“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.