Šiuolaikinio meno gatvėje nusidriekė „Ukrainos karo pievelė“

Rusijos invazijai Ukrainoje sujaukus šalių emocinį klimatą Kauno suaugusiųjų ir jaunimo mokymo centras (KSJMC) neliko abejingas. Pirmojoje šiuolaikinio meno gatvėje atidaryta „Ukrainos karo pievelė“.

Tikimasi, kad pamatyti pievelės ateis karui Ukrainoje neabejingi kauniečiai.<br>Orgamnizatorių nuotr.
Tikimasi, kad pamatyti pievelės ateis karui Ukrainoje neabejingi kauniečiai.<br>Orgamnizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-20 10:41, atnaujinta 2022-03-20 10:43

Instaliacijos idėja, pasak KSJMC direktoriaus Tomo Lagūnavičiaus, kilo domintis karo veiksmų Ukrainoje dokumentiniais kadrais.

„Sugriuvę namai, sugadinti namų apyvokos daiktai, žaislai – kai kurie Ukrainos miestai tampa griuvėsiais, bet tie griuvėsiai yra pasipriešinimo simbolis. Kiekvienas daiktas suponuoja simbolinę vertę – laisvę, norą likti nepriklausomais, pasipriešinimą. Mes turime susitaikyti su tuo, kad kare bus aukų, sugriovimų, tačiau turime tikėti, kad karas kada nors baigsis.

Kurdamas šią instaliaciją siekiau parodyti, kad per meną galime išreikšti savo požiūrį į įvykius Ukrainoje. Svarbu paskatinti kitus žmones prisijungti prie šios iniciatyvos, nuolat papildant instaliaciją naujais objektais“, – teigė T.Lagūnavičius.

Instaliacijai buvo pasirinkta simbolinė vieta ir pavadinta pirmąja pasaulyje šiuolaikinio meno gatve.

„Šis pavadinimas buvo pasirinktas tikslingai atlikus šiuolaikinio meno erdvių pavadinimo analizę. Buvo rasta daugybė šiuolaikinio meno parkų, muziejų, galerijų, bet nebuvo nė vienos erdvės, kuri vadintųsi šiuolaikinio meno gatve.

Šiuolaikinio meno kalba turime kalbėti apie pasaulio skaudulius, atkreipti dėmesį į tai, kas vyksta, kas aktualu čia ir dabar“, – kalbėjo instaliacijos autorius.

Planuojama, kad instaliacija bus nuolatos papildoma naujais objektais ir eksponuojama žiūrovams net 2 mėnesius. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.