Vilniuje koncertuos fortepijono virtuozas Antonas Rosputko

Gegužės 8 d. Vilniuje esančioje naujoje ir jaukioje „Organum“ koncertų salėje pasirodys pianistas-virtuozas, klasikinės muzikos magas, ypatingai apdovanotas talentu, ukrainiečių kilmės Austrijos atlikėjas Antonas Rosputko. Talentingas muzikantas, kurio jautrių pirštų dėka fortepijonas tiesiog atgyja ir dainuoja, yra tapęs tarptautinių konkursų Italijoje, Austrijoje, JAV, Kinijoje ir kt. šalyse laureatu. Būdamas vos 16 metų muzikantas pasirodė garsiame Zalcburgo meno festivalyje ir nuo to laiko aktyviai koncertuoja geriausiose Europos salėse.

A.Rosputko. <br>Rengėjų nuotr. 
A.Rosputko. <br>Rengėjų nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2022, 11:40 AM

Puikiai pabaigęs „Mozarteum“ universitetą Austrijoje, skirtą neeilinių gabumų muzikantams,  Antonas atliko stažuotę Italijoje ir tapo kylančia fortepijono meno žvaigžde, pasiruošusia su koncertais aplankyti visą pasaulį. Jo pasirodymuose publika pasiekia ekstazės būseną: aukščiausio lygio A.Rosputko technika derinama su ypatinga, šilta ir malonia aura, pilna nuostabių emocijų, todėl ryšys su publika užmezgamas iškarto.

Kiekvienas A. Rosputko pasirodymas tai daugybės emocijų, išgyvenimų ir nepamirštamo įspūdžio visuma. Atlikėjas gyliai pasineria į atliekamų kūrinius ir ypatingai emocionaliai perteikia klausytojams jų esmę.  

Muzikantui gastrolių Austrijoje ir Italijoje metu pavyko rasti keletą laisvų dienų tam, kad atvyktų į Lietuvą ir atliktų du jausmingus koncertus. A. Rosputko su mūsų šalies žmonėmis sieja ypatingai stiprus dvasinis ryšys. Pirmą kartą jis apsilankė Lietuvoje dar 2004 m. kuomet puikiai pasirodė jaunųjų pianistų konkurse „Gradus ad Parnassum“ ir laimėjo 1-ąją vietą. 2006 m. muzikantas pasirodė Kauno jaunųjų atlikėjų festivalyje. 2010 m. jis vėl buvo pakviestas į šį festivalį ir kaip solistas bei drauge su Kauno filharmonijos simfoniniu orkestru pasirodė festivalio uždarymo koncerte.

A. Rosputko – pianistas, kuris nepalieka klausytojų abejingų. Jis sujaudina klausytojų širdis ne tik savo talentingu muzikavimu scenoje, bet ir žmogiškomis savybėmis, jautrumu ir pozityvia energija.

Savo koncertinėje programoje A. Rosputko pristatys žymių kompozitorių F. Chopino, C. Debussy, F. Liszto kūrinius.

Bilietai į vienintelį garsaus pianisto Anton Rosputko koncertą gegužės 8 d. 17.00 Vilniuje, Organum koncertų salėje (Savanorių pr. 1) parduodami visose bilietai.lt kasose ir internetu. Papildomas garsaus pianisto Anton Rosputko koncertas įvyks gegužės 7 d. 18.00 Kauno valstybinėje filharmonijoje. Bilietai parduodami visose bilietai.lt kasose ir internetu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?