Legendomis apipintame festivalyje „Bliuzo naktys“ – garsūs vardai ir veidai

Legendomis apipintas vienas pirmųjų festivalių po atviru dangumi Varniuose prie Lūksto ežero vyks jau 28-ąjį kartą. Kasmet jis pritraukia gyvenimą mylinčius ir besišypsančius. Šiandien festivalis „Bliuzo naktys“ skelbia ir pirmuosius muzikinius vardus. 

D.Razauskas ir grupė. <br>Asmeninio albumo nuotr.
D.Razauskas ir grupė. <br>Asmeninio albumo nuotr.
„Kamanių šilelis“.<br>Asmeninio albumo nuotr. 
„Kamanių šilelis“.<br>Asmeninio albumo nuotr. 
„Kedrostuburas“.<br>Asmeninio albumo nuotr.
„Kedrostuburas“.<br>Asmeninio albumo nuotr.
„Garbanotas“. <br>P.Vėberio nuotr.
„Garbanotas“. <br>P.Vėberio nuotr.
„Flash Voyage“.<br>R.Šeškaičio nuotr.
„Flash Voyage“.<br>R.Šeškaičio nuotr.
Arina.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Arina.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Bliuzo naktys

2022-04-13 12:27, atnaujinta 2022-04-13 12:35

„Po dvejų metų pertraukos grįžtame ir tikime, kad visiems bent kartą buvusiems festivalyje bus tinkama proga į jį vėl sugrįžti, o nė karto nebuvusiems būtinai apsilankyti. Šių metų festivalio muzikinė energetika bus išskirtinė! Norėjosi, kad šią vasarą festivalis būtų kupinas ne tik bliuzo muzikos garsų, bet ir kuo įvairesnės muzikos, kuri artima bliuzui ir pačiai festivalio nuotaikai, tad šiandien skelbiami muzikiniai vardai tai atspindi“, – kalbėjo festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis – Blėka. 

Festivalio muzikinę nuotaiką kurs išskirtiniai Lietuvos muzikos scenos vardai. Vienas tokių – pirmą kartą festivalyje „Bliuzo naktys“ pasirodysiantis  minimalistinis, ritmingas ir švelniai psichodelinis indie-folk duetas – „Kamanių šilelis“.

Per savo gyvavimo 10-metį šis duetas sudomino nemažą skaičių Lietuvos klausytojų, duetas savo įrašuose ir gyvuose pasirodymuose naudoja tradicinius artimų ir tolimų kraštų instrumentus, o kartais jų instrumentais tampa ir kasdieniai buitiniai daiktai.

„Kamanių šilelio“ subtilius, vos matomus folkloro atspalvius papildo elektronika, meditatyvios temos, purvinos gitaros skambesys bei sintezatoriai. 

Kitas ne mažiau festivaliui svarbus muzikinis vardas, Varniuose pasirodęs jau du kartus, prisistatantis kaip „mėgstamiausia tavo merginos grupė“ – roko muziką su retro ir psichodelikos prieskoniu grojantys „Flash Voyage“!

2021 metais grupė „Flash Voyage“ išleido mini albumą – „Šiluma, pamiršta“, kuriame pasakojama apie jausmus ir fantazijas, susipinančias su realybe. Šiuo metu grupė dirba prie trečiojo albumo, kuriuo nori reaguoti į karo veiksmus ir visuotinę, su tuo susijusią įtampą, kuri priverčia įvertinti asmeninės laisvės kainą. 

Savo naujausią kūrybą festivalyje taip pat pristatys ir į jį sugrįžtanti grupė „Garbanotas“. Bent kartą festivalyje aplankiusieji „Garbanotas“ pasirodymą puikiai žino, kad ir šiemet užtikrintai pasiners autentiškuose muzikos garsuose. 

Liepos 1–2 dienomis festivalis „Bliuzo naktys“ nepamirš ir savo tradicijų, o viena tokių, be kurių neįsivaizduojamas ir pats festivalis – bliuzo karaliene tituluojama Arina. Arinos įvaizdis festivalyje kasmet kinta, tačiau balsas, atlikimo maniera ir charakteris – visada toks pats. Arina su grupe „Veto Bank“ kasmet įrodo, kad be jų festivalis nebūtų toks, koks yra. 

Pirmą kartą festivalyje klausytojų dėmesio lauks alternatyvaus roko, hiphopo, soulo, džiazo arba tiesiog sea wave grojanti grupė – „Kedrostuburas“, kuri 2021 metais išleido savo antrąjį albumą „NUX LUX“ ir vis drąsiau žaidžia muzikos stiliais, skambesiais ir žodžiais. 

Į festivalį su visa grupe „Vos Vos“ sugrįš ir Domantas Razauskas, kuris prieš kelerius metus festivalio didžiąją sceną jau išbandė su visa grupe, festivalyje pristatydami modernaus bliuzo ir roko albumą, kuris taip ir buvo pavadintas – „VOS VOS“. Šiais metais festivalyje vėl bus galima tikėtis ir improvizacijos, ir ramybės, ir kosmoso, poetiškai paslaptingų Domanto tekstų bei, aišku, bliuzo aranžuočių! 

Festivalio „Bliuzo naktys“ tradicijos, nauji atradimai, garsai per visą naktį, gamta, draugai – tai tik keli raktiniai žodžiai, be kurių neįsivaizduojamas šis muzikos festivalis. Viskas, ko reikia dabar, tai pasižymėti kalendoriuje liepos 1–2 dienas ir aišku įsigyti bilietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.