Kultūros ministras paskelbė geriausius praėjusių metų Lietuvos bibliotekininkus

Kultūros ministras Simonas Kairys pasveikino šalies bibliotekininkų bendruomenę 22-osios Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės proga ir paskelbė geriausius 2021 metų bibliotekininkus.

 S.Kairys (pirmas iš kairės) su geriausiais.<br> Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos nuotr.
 S.Kairys (pirmas iš kairės) su geriausiais.<br> Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kultūros ministerija

2022-04-26 11:02, atnaujinta 2022-04-26 11:04

S.Kairys pažymėjo, kad Kultūros ministerijos apdovanojimai įteikiami pažangiausiems, iniciatyviausiems ir kūrybingiausiems praėjusių metų bibliotekininkams kaip pagarbos ir dėkingumo ženklas, o kartu kaip paskata visai bibliotekininkų bendruomenei plėtoti bibliotekų pažangos procesus.

„Neįmanoma pervertinti bibliotekininko darbo svarbos, o ypač šiandien, informacinių grėsmių akivaizdoje, kai koncentruotas patikimos informacijos šaltinis yra tiesiog gyvybiškai reikalingas. Naudodamasis proga nuoširdžiai dėkoju visai bibliotekininkų bendruomenei, kuri yra viena iš stipriausių kultūros grandžių Lietuvoje, įrodžiusi tai ir veikdama sudėtingomis pandemijos sąlygomis, ir šiuo itin sunkiu metu.

Linkiu tolesnių prasmingų iniciatyvų, veržlaus, energingo judesio pirmyn ir supratimo, kad biblioteka taip pat yra patriotiškumo ir demokratinių vertybių puoselėjimo židinys“, – kalbėjo kultūros ministras.

Atsižvelgus į Lietuvos bibliotekų tarybos rekomendacijas geriausio 2021 metų bibliotekininko vardas suteiktas ir premija skirta Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Projektų valdymo skyriaus vadovei Giedrei Čistovienei, geriausio bibliotekos vadovo – Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorei Loretai Aleknienei, geriausio jaunojo bibliotekininko – laikinai einančiai Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Kultūros vadybos skyriaus vedėjos pareigas Monikai Straupytei.

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vykusiame renginyje sveikinimo kalbas taip pat sakė jos generalinis direktorius prof. Renaldas Gudauskas, Lietuvos bibliotekininkų draugijos pirmininkė Jolita Steponaitienė, parodytas Ukrainos bibliotekų asociacijos pirmininkės Oksanos Bruy sveikinimo ir padėkos už paramą vaizdo įrašas. Taip pat parodytas Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės globėjos Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen sveikinimas ir paskelbtos jos padėkos bibliotekininkams.

Nacionalinė bibliotekų savaitė pažymima gausiais bibliotekų renginiais visoje Lietuvoje. Šiais metais ji dedikuota tvarumo temai. Tvarumas bibliotekoms reiškia įvairiausių formų veiklas, neišeikvojant išteklių ir nepakenkiant aplinkai ir gerovei, elgiantis ekonomiškai ir etiškai teisingai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.