Lietuvos pianistas Darius Mažintas grojo prie Irpinės kultūros namų griuvėsių

Irpinėje įvyko pianisto Darius Mažintas pasirodymas, skirtas paremti Ukrainą. Prie sugriautų miesto kultūros namų balandžio 26-ąją lietuvis grojo Frederico Chopino noktiurnus.

Koncerto akimirka. <br>Margaritos Stenberg nuotr. 
Koncerto akimirka. <br>Margaritos Stenberg nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2022, 11:01 AM

Ukrainoje D.Mažinto surengtas koncertas – meilės Ukrainai, pagarbos miesto ir valstybės gynėjams bei civiliams išraiška.

D.Mažinto koncerto Irpinėje akimirka:

D.Mažintas – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventas, daugelio nacionalinių ir tarptautinių apdovanojimų laureatas. 

„Šiandien visi pasaulyje žino apie didvyrišką ukrainiečių, ginančių savo valstybę ir tėvynę nuo rusų įsibrovėlių, pasipriešinimą, – sakė D.Mažintas. – Savo pasirodymu Irpinėje noriu atkreipti pasaulio žmonių dėmesį į Ukrainoje jau du mėnesius vykstantį karą. Tai, ką rusai padarė miestui ir civiliams, yra ne tik barbarizmas, bet ir genocidas.

Šiems nežmoniškiems užpuolikams nėra jokio atleidimo! Internete ir televizijoje mačiau siaubingus naikinimo, žmogžudysčių, kankinimų kadrus, bet kai atvykau čia, man dar labiau suskaudo širdį. To negalima atleisti! Tai, kas čia įvyko, yra didžiulė tragedija! Dabar Ukraina kovoja su blogiu ir Rusijos barbarais, kurie neša mirtį ir liūdesį... Tą skausmą ir perteikia iš F.Chopino kūrinių parengta koncertinė programa.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.