R. Rakauskaitės filmo „Sugrįžę iš Niujorko“ pasaulinė premjera – tarptautiniame festivalyje „DocsValencia“

Naujausias režisierės Ramunės Rakauskaitės filmas „Sugrįžę iš Niujorko“ susilaukė tarptautinio dėmesio – filmas atrinktas į kino festivalį „DocsValencia“, kuriame įvyks pasaulinė jo premjera.

Filmo „Sugrįžę iš Niujorko“ herojai – J.Mekas (viduryje),fotomenininkas A.Kulikauskas ir tapytojas E.Varkulevičius-Varkalis.
Filmo „Sugrįžę iš Niujorko“ herojai – J.Mekas (viduryje),fotomenininkas A.Kulikauskas ir tapytojas E.Varkulevičius-Varkalis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2022, 12:35 PM

Šiemet festivalio programoje – išskirtinis dėmesys Jonui Mekui: minint vieno žymiausių pasaulyje avangardinio kino kūrėjų ir propaguotojų šimtmetį, jo garbei bus surengtos filmų peržiūros, knygų pristatymai ir fotografijos paroda.

Šalia kultinio J.Meko filmo „Prisiminimai iš kelionės į Lietuvą“ (rež. J.Mekas, 1972 m.) į festivalio programą įtrauktas ir R.Rakauskaitės režisuotas, Arūno Matelio bei studijos „Nominum“ prodiusuotas filmas „Sugrįžę iš Niujorko“.

Pastaraisiais metais gilindamasi į intriguojančias Amerikos lietuvių patirtis ir išgyvenimus („Kelionės namo“, 2019 m.), naujausiame savo dokumentiniame filme R.Rakauskaitė pasakoja apie du menininkus, kurių gyvenimą lemtingai pakeitė emigracija ir pažintis su J.Meku.

Po daugelio metų, praleistų triukšmingame ir svaiginančiame Niujorke, bičiuliai savo noru sugrįžta gyventi į Lietuvą. Fotomenininkas Arūnas Kulikauskas įsikuria vienkiemyje Ukmergės rajone, tapytojas Eugenijus Varkulevičius-Varkalis – savo gimtajame Kaune. Filme prisimenama apie audringą gyvenimą amerikietiškos bohemos apsuptyje, kuris jiems vis dar neduoda ramybės.

Nacionalinė filmo premjera įvyko Europos šalių kino forume „Scanorama“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.