Festivalis SPOT skelbia programą – estetiški žaidimai sporto aikštyne bei šokiai Lukiškių aikštėje

Menų spaustuvės organizuojamas tarptautinis gatvės menų festivalis SPOT šiandien pradeda atskleisti dalį programos, kurioje festivalio lankytojams Vilniaus Kaukysos sporto aikštyne bus pristatomas laisvės, žaidimų ir netikėtumų kupinas šokio pasirodymas „Game Theory“ bei Lukiškių aikštėje, energija spinduliuojantis hiphopo šokio spektaklis – „D-Construction“.

D-Construction_II<br>Organizatorių nuotr.
D-Construction_II<br>Organizatorių nuotr.
D-Construction_II<br>Organizatorių nuotr.
D-Construction_II<br>Organizatorių nuotr.
Game Theory_ II.<br>Organizatorių nuotr.
Game Theory_ II.<br>Organizatorių nuotr.
D-Construction_II<br>Organizatorių nuotr.
D-Construction_II<br>Organizatorių nuotr.
Game Theory_ II.<br>Organizatorių nuotr.
Game Theory_ II.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2022-05-26 12:02

Penktąjį kartą rengiamas, tarptautinis gatvės menų festivalis SPOT jau anksčiau pristatė, kad šiais metais vyks liepos 7–10 dienomis, o šių metų festivalio tema – teritorijos ir ribos. „Šių metų tema atsirado dar praėjusį rudenį, o ją inspiravo prancūzų trupės „Cie Dyptic“ pasirodymo „D-Construction“ metu naudojama... geležinė tvora!

Ilgai galvojome apie šio šokio spektaklio prasmę ir svarbiausias žinutes, diskutavome ir apmąstėme galimas temas, kol galiausiai nusprendėme, jog būtent šiemet kalbėsime apie teritorijas ir ribas. Kaip apibrėžiame savo asmenines, rajono ar miesto teritorijas? Kur yra mūsų žmogiškosios ribos? Kas mus riboja, o kas verčia išsilaisvinti?“,- pasakoja viena iš festivalio organizatorių Judita Strumilaitė.

Jau liepos 8 ir 9 dienomis, Lukiškių aikštėje nuguls metaliniai pastoliai, kurie taps energingo hiphopo šokio spektaklio – „D-Construction“ dalimi. Šokis lydimas galingų ritmų su rytietiškais prieskoniais perteiks šokėjų minčių išsilaisvinimą.

Pasirodymo metu šeši šokėjai kurs stiprią esybę, o kiekvienas individualiai patvirtins savo unikalumą, aikštės viduryje stovintys metaliniai pastoliai pasirodymo dalyvius įkalins, saugos ir išlaisvins. „Mes tyrinėjame, ką reiškia būti žmogumi, skirdami ypatingą dėmesį žmonijos istorijai, mes stengiamės atsižvelgti į dalykų intymumą bei gylį“,- apie būsimą pasirodymą pasakoja prancūzų kūrėjų kompanija „Cie Dyptic“.

Taip pat liepos 8 ir 9 dienomis, Kaukysos sporto aikštyne, festivalio SPOT programoje šveicarų „Joshua Monten dance company“ trupės – estetiškai griežtos ir kupinos žaidimų elementų, šokio kompozicijos – „Game Theory“ pristatymas.

„Prieš šokiui tampant menu, prieš jam bandant ką nors išreikšti, prieš jam tampant ceremonija ar technika, tai buvo žaidimas. Būkime atviri, mums labiausiai patinka tie žaidimai, kurių, tikriausiai išvis nederėtų žaisti. Žaidimai, kurie turi pasekmių ir kupini rizikos, žaidimai, kurie yra daugiau nei žaidimai, tokie kurie apsuka mums galvas ir gali sudaužyti širdis.

Bet koks apsilankymas stadione, žaidimų aikštelėje ar net šunų parke aiškiai rodo, jog mūsų gabumai išryškėja žaidžiant. Kurdami „Game Theory“ mes sutelkėm dėmesį į spontanišką judesių grožį, kuris atsiranda intensyviai žaidžiamo žaidimo tėkmėje. Tokie judesiai dažnai pasižymi sklandžiu virtuoziškumu, nesąmoningumu ir intuicija. Lygiai tokios pat žavingos yra intensyvaus žaidimo sukeltos emocijos: adrenalino drebulys, pralaimėjimo įgėlimas, spontaniška žaidėjų ir žiūrovų empatija, įtampa, nežinant, kas bus toliau.“, – pasirodymą pristato šokio kompanija.

Jau liepos 7–10 dienomis šiuolaikiniais gatvės menais alsuos tiek Vilniaus senamiesčio gatvelės, tiek atokesnės, miesto rajonuose esančios erdvės ir kvescionuos žmonių susikurtas fizines ir vertybines ribas. Daugiau festivalio programos jau netrukus! Visa festivalio SPOT programa – nemokama!

Festivalio informacija – menuspaustuve.lt

Festivalį globoja Vilniaus miesto savivaldybė.

Festivalio programą remia: Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė, Prancūzų institutas Lietuvoje, Ispanų kultūros fondas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.