Kelionę per Lietuvą pradeda vasaros kino festivalis „Sidabrinės gervės naktys“

Birželio-rugsėjo mėnesiais kino festivalis „Sidabrinės gervės naktys“ aplankys 10 Lietuvos miestų. Renginių seriją pradės vakarinis seansas Birštone. Šioje kino kelionėje bus rodomi nacionalinių kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė 2022“ nominantų ir laureatų darbai. 

Viskas gerai.
Viskas gerai.
Vyras už pinigus.
Vyras už pinigus.
Techno mama.
Techno mama.
Mora Mora.
Mora Mora.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 8, 2022, 4:46 PM

Pirmoji „Sidabrinės gervės naktų“ stotelė – Birštonas. Kino festivalio atidarymo renginys taps kurorto šventės „Birštonas vėl ošia!“ dalimi. Jis vyks birželio 10 d., 22 val. Birštono sporto centro stadione.

Atidarymo vakarą vyks pokalbis su festivalio viešnia – aktore Sandra Daukšaite-Petrulėne, kuri drauge su humoristu Justinu Jankevičiumi sukūrė pagrindinius vaidmenis romantinėje komedijoje „Vyras už pinigus“ (rež. Justinas Krisiūnas).

Aktorė ne vienerius metus per Lietuvą lydėjo „Sidabrinės gervės naktų“ festivalį ir teigia išsaugojusi pačius šilčiausius įspūdžius.

„Didžiulė laimė ir garbė buvo keletą metų iš eilės vesti „Sidabrinės gervės naktų“ festivalį. Tai buvo, yra ir bus vienas mieliausių mano širdžiai renginių, kai yra galimybė pasidalinti savo meile kinui su panašiai besijaučiančiais žmonėmis, Lietuvos kino bičiuliais, – kalbėjo aktorė. – Šio festivalio nuotaika fantastinė – dažniausiai išpuola geras oras, leidžiame kino vakarą po atviru dangumi. Žmonės – ir suaugę, vyresni, ir vaikiukai susirenka su pledukais, su užkandėlėmis, arbatėlėmis, šnekučiuojasi, žiūri, dalinasi. Labai graži atmosfera.“ 

Aktorė kviečia visus pasižiūrėti ir ilgametražį vaidybinį filmą „Vyras už pinigus“, kuris mušė lankomumo rekordus Lietuvos kino teatruose, buvo nominuotas „Sidabrinei gervei“ metų žiūroviškiausio filmo kategorijoje, o dabar yra įtrauktas į vasaros kino festivalio programą. 

„Tegul jūsų nesuklaidina pavadinimas, kuris gal atrodo pernelyg pramoginis. Aš kaip tik noriu perspėti ir pasidžiaugti, kad tai filmas be jokių keiksmažodių, kitų negražių dalykų. Jis tinka ir jaunesniems, ir suaugusiems, kurie nori gerai praleisti laiką, pasijuokti iš situacijų, kokios visiems nutinka. Ekrane – gražios lokacijos, geras aktorių darbas, puikiai dirbantys garsūs Lietuvos menininkai, gera juoko ir gražaus vaizdo dozė yra garantuota“, – sako S. Daukšaitė-Petrulėnė.

Festivalio programoje – ir ką tik „Sidabrinę gervę“ gavęs režisierės Jurgos Šeduikytės animacinis filmas „Mora Mora“. Maža mergaitė Mora grimzta begalinėje jūroje. Bangose plūduriuojantis fortepijonas tampa jos laikinu išsigelbėjimu. Atradusi, kad paspaudus instrumento klavišus, ji gali valdyti vėją, Mora pradeda kelionę po miegantį pasaulį. Pažindama jį ir jame gyvenančias būtybes, Mora ieško būdų, kaip prikelti tą pasaulį iš snaudulio.

Taip pat į programą įtrauktas debiutuojančios režisierės Jorūnės Greičiūtės filmas „Viskas gerai“, ką tik pelnęs „Sidabrinės gervės kiaušinio“ apdovanojimą už geriausią studento darbą. Šis filmas pasakoja apie du vidutinio amžiaus žmones: norėdami ištrūkti iš savo praeities pinklių, jie keliauja į pasimatymą prie upės. Naivūs ir įsitempę, jie bando įveikti savo baimes bei stereotipus nejaukiose meilės paieškose.

Dar vienas programos filmas – „Techno, mama“, kurio režisierius Saulius Baradinskas šiemet gavo savo pirmąją gervę už šį – geriausią trumpametražį filmą. Jo personažas Nikita mėgsta klausytis techno ir svajoja nuvykti į Berlyną, aplankyti žymųjį „Berghain“ klubą. Jo motina Irena dar nežino apie tokias sūnaus svajones, tad jų lūkesčiai greitai susikirs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.