Į Žemaitijos dvarus vilios vasaros festivalio koncertai

Liepos 10 dieną Oginskių rūmuose Plungėje prasideda Antrasis Žemaitijos dvarų muzikos festivalis. Šventinį vakarą svečius pradžiugins operos ištraukų koncertas dviem tenorams „Laisvė melodramoje ir Maneskin“.

 T.Pavilionis.<br> Rengėjų nuotr.
 T.Pavilionis.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2022, 6:52 PM, atnaujinta Jul 1, 2022, 7:27 PM

Vienas geriausių Lietuvos tenorų, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistas Tomas Pavilionis koncerte atliks arijas iš sėkmingai pristatytų vaidmenų teatre – Ferando iš W.A.Mozarto operos „Visos jos tokios“, Nemorino romantišką meilės išpažintį iš G. Donizetti „Meilės eliksyro“ ir kitas. Italų tenoras Donato Ravini dainuos arijas iš W.A.Mozarto „Don Žuano“, G. Rossini „Sevilijos kirpėjo“, G.Puccini „Toskos“ ir kitų operų.

„Laisvė man asocijuojasi su dėkingumo jausmu. Esu laimingas ir dėkingas, kad galiu daryti tai, kuo tikiu. Šiais neramiais laikais net tie, kas gimė laisvoje Lietuvoje, pradeda suprasti laisvės trapumą ir svarbą, todėl linkiu kiekvienam bent mintyse padėkoti tiems, kas kovojo ir suteikė mums laisvės dovaną“, – sakė T.Pavilionis.

Koncertą rengiančios „Klasikos degustacijos“ kūrėjai savo klausytojus mėgsta nustebinti, todėl šiame operai skirtame renginyje skambės ir populiariausios šių dienų roko grupės „Maneskin“ daina, atliekama klasikiniu stiliumi, bei žinomo Italijos romantiškų ir kartu ironiškų dainų autoriaus ir atlikėjo Fabrizio De Andrȅ kūrinys.

Solistams akompanuos ilgametė maestro Virgilijaus Noreikos pianistė, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro koncertmeisterė Lina Giedraitytė.

Šiųmečio Žemaitijos dvarų muzikos festivalio tema – laisvė. Jame dalyvaus nemažai artistų iš svečių šalių – iš Prancūzjios atvyks smuikininkė Magdalena Geka bei įspūdinga pora: tenoras ir akordeonistas Remy Poulakis su mecosopranu Sarah Laulan, iš Latvijos – pianistė Iveta Calite, jau minėtas italų menininkas D.Ravini.

Festivalio koncertai vyks Žemaitjos dvaruose: Oginskių rūmuose Plungėje, Renavo dvaro sodyboje, Tiškevičių rūmuose įsikūrusiame Palangos gintaro muziejuje ir Telšių miesto amfiteatre. Festivalis vyks penkis vasaros vakarus.

Renginio bilietus galima įsigyti Žemaičių dailės muziejaus kasoje ir prieš renginį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.