Kaimo šalikelę pagyvino senu pianinu „Krasnyj oktiabrj“

Kai klavišinis muzikos instrumentas tapo nebetinkamas groti, Naujasėdžių kaimo (Vilniaus r.) gyventojai jį išnešė iš namų, pastatė šalikelėje ir sulaukė dėmesio.

Senas pianinas pasitinka keliautojus, važiuojančius iš Vilniaus į Medininkus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Senas pianinas pasitinka keliautojus, važiuojančius iš Vilniaus į Medininkus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2022, 4:01 PM

Prie pianino „Krasnyj oktiabrj“ jau buvo sustoję į tarnybą vykstantys pasieniečiai, solidžiais kostiumais vilkintys verslininkai ir nesuskaičiuojama daugybė kitų keliautojų. Visi fotografuojasi, kai kurie dar išsiderinusiu instrumentu ir bando pagroti.

Tai liudija pramintas takas link muzikos instrumento, kurio pakelėje netrukus neliks.

Mat pianinu susidomėjo vienas fotomenininkas, bet jam nuotraukoms netiko aplinka, tad sodybos šeimininkės Tatjanos Blaževič paprašė leidimo „Krasnyj oktiabrj“ išsivežti.

Paklausta, ar negaila atiduoti instrumento, moteris nusijuokė: „Menui galime paaukoti.“

Paskui ji pridūrė, kad paliktas pakelėje žiemai pianinas pavasario tikrai būtų sulaukęs supuvęs ir apgailėtinai atrodantis.

Pianinas kelyje iš Vilniaus į Medininkus atsirado maždaug prieš mėnesį. T.Blaževič pasakojo, kad juo grojo muzikos besimokanti jos duktė: „Taip stengėmės vaiką įtraukti į muzikavimą.“

Bet po kurio laiko meistras pasakė, kad instrumento suderinti nebeįmanoma, todėl teko pirkti kitą. Kad neužimtų namuose vietos, „Krasnyj oktiabrj“ iš pradžių pastatė sodybos kieme.

Pavasarį prastovėjęs kieme, vėliau pianinas nukeliavo į pakelę. Tam prireikė keturių vyrų pagalbos. T.Blaževič ketino pianiną apsodinti gėlėmis, bet sulaukusi prašymo instrumentą atiduoti savo ketinimų atsisakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.