Trilerio „Žvėris“ filmavimas beveik nutrūko, kai išsilaisvinęs liūtas nusprendė pasivaikščioti

Kino gerbėjai mėgsta įtempto siužeto trilerius apie atakuojančius gyvūnus, o dėl dešimtmečius trukusios technologinės pažangos pagaliau galima saugiai mėgautis šiais filmais žinant, kad kuriant tokius filmus nenukentėjo jokie gyvūnai ar žmonės.

Trileris„Žvėris“ („Beast“).<br>Filmo kadras.
Trileris„Žvėris“ („Beast“).<br>Filmo kadras.
Trileris„Žvėris“ („Beast“).<br>Filmo plakatas.
Trileris„Žvėris“ („Beast“).<br>Filmo plakatas.
Trileris„Žvėris“ („Beast“).<br>Filmo kadras.
Trileris„Žvėris“ („Beast“).<br>Filmo kadras.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 25, 2022, 8:30 AM, atnaujinta Aug 25, 2022, 8:31 AM

Netrukus kinuose pasirodysiančiame trileryje „Žvėris“ (angl. „Beast“) aktorius Idris Elba vaidina neseniai našliu tapusį tėvą, kuris atsiveža savo dvi paaugles dukteris į nuostabaus grožio gamtos rezervatą Pietų Afrikoje, tačiau netrukus atsiduria išgyvenimo kovoje, kai šeima tampa laukinio liūto taikiniu.

Geros naujienos yra tai, kad liūto nenužudė ir nenulupo baisūs brakonieriai, tačiau blogoji žinia ta, kad šis liūtas dabar itin įsiutęs. Vienintelis Idris Elba tikslas filme – išsaugoti save ir savo dukteris, netapti žmogaus dydžio užkandžiais.

Žinoma, kino studija „Universal Pictures“ neketino kelti pavojaus jokiems aktoriams, liepdami vaidinti priešais tikrą, piktą liūtą, tačiau tai nereiškia, kad tikri liūtai nedalyvavo šio filmo kūrime.

Neseniai filmo režisierius Baltasar Kormakur atskleidė, kad pasamdęs bene geriausius kompiuterinės grafikos menininkus kino versle, jis pasikvietė į pagalbą „Oskaro“ laureatą Alejandro Gonzalez Inarritu, kad pastarasis duotų patarimų, kaip ekrane sukurti tikroviškai atrodantį liūtą.

Alejandro Gonzalez Inarritu liepė režisieriui pabandyti nufilmuoti gyvą liūtą filmavimo aikštelėje, kad pamatytų, kaip saulės šviesa krenta ant kailio, o kino studija „Universal Pictures“ tiesiog sutiko.

„Taigi nuėjau į studiją ir paklausiau: „Ar galiu filmavimo aikštelėje turėti gyvą liūtą?“ Atsakymas, netikėtai, buvo „taip“. – paaiškino režisierius Baltasar Kormakur.

Režisieriaus B. Kormakur sūnus dirbo antruoju trilerio „Žvėris“ fotografijos padalinio režisieriumi ir jam buvo pavesta įšokti į liūto narvą, kad nufilmuotų etalonines scenas.

„Toks aš esu tėvas.“ – juokavo B. Kormakur.

Jei paties sūnaus įsodinimas į liūto narvą nebuvo pakankamai baisu, režisierius pripažino, kad liūtas narve nepasiliko.

„Nesu tikras, ar man leidžia tai atskleisti, bet liūtas vienu metu išlipo iš narvo ir filmavimo aikštelėje kilo šiokia tokia panika! Laimei, niekas nenukentėjo ir komanda sugebėjo nufotografuoti visus reikiamus kadrus, tačiau mintis apie gyvą liūtą, atsitiktinai slampinėjantį aplink filmavimo aikštelę, iki šiol skamba kaip košmariškas sapnas.“ – sako trilerio „Žvėris“ režisierius Baltasar Kormakur.

Trileris „Žvėris“ Lietuvos kinuose – nuo rugpjūčio 26 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.