Vilniaus kvadratas – aitvarai virš tilto, paradas ir grožio konkursų fotografijos

Keturi iš daugelio renginių savaitgalį ir kitą savaitę Lietuvos sostinėje.

„Aitvarai virš Vilniaus“.<br>Organizatorių nuotr.
„Aitvarai virš Vilniaus“.<br>Organizatorių nuotr.
NATO karinių orkestrų festivalis.<br>Organizatorių nuotr.
NATO karinių orkestrų festivalis.<br>Organizatorių nuotr.
Iš parodos „Kaukių balius“.<br>J.Staselio nuotr.
Iš parodos „Kaukių balius“.<br>J.Staselio nuotr.
Vargonininkė iš Pietų Korėjos Hyun Sun Park.<br>Organizatorių nuotr.
Vargonininkė iš Pietų Korėjos Hyun Sun Park.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Emilija Lapė

2022-08-27 12:00

Visi – nemokami.

Rugpjūčio 27 d. 20 val. ir 28 d. 13.30 val. Katedros aikštėje pirmą kartą Lietuvoje vyks NATO karinių orkestrų festivalis „Military Tattoo Lithuania 2022“.

Jis prasidės orkestrų paradu nuo Lukiškių iki Katedros aikštės. Aikštėje orkestrai ne tik gros, bet ir žygiuos, formuos gyvuosius piešinius, o pabaigoje M.Mikutavičius kartu su visais orkestrais atliks naują, specialiai Lietuvos kariuomenei sukurtą dainą. Antrą dieną orkestrai atliks trumpas muzikines programas.

Rugpjūčio 28 d. 17 val. Neries krantinėje prie Baltojo tilto prasidės renginys „Aitvarai virš Vilniaus“, skirtas Ukrainos Nepriklausomybės dienai. Kulminacija taps Trišakio vėliavos iškėlimas į dangų virš Vilniaus į 20–50 metrų aukštį naudojantis aitvarų meistro T.Surkio specialiai pagamintu aitvaru. Vėliavos piešinyje sujungti Lietuvos, Ukrainos ir senieji indoeuropiečių simboliai. Vyks aitvarų gamybos ir jų paleidimo kūrybinės dirbtuvės.

Rugpjūčio 30 d. 18 val. Rotušėje atidaroma buvusio „Lietuvos ryto“ fotografo J.Staselio paroda „Kaukių balius“. Joje pamatysime pirmojo Nepriklausomybės dešimtmečio grožio konkursų spindesį ir skurdą, pajusime tų laikų socialinių kontekstų komiškumą ir absurdą.

Nepriklausomybės pradžia joje pristatoma netikėtu rakursu, eksponuojamos 1992–2000 metais sukurtos fotografijos. Parodą kuravo B.Skaisgirienė ir L.Degėsys.

Rugpjūčio 30 d. 19 val. Kazimiero bažnyčioje pasirodymą surengs prestižinio M.K.Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkurso laurus nuskynusi ir 22 šalių vargonininkus įveikusi vargonininkė iš Pietų Korėjos Hyun Sun Park.Tai ypatingu meistriškumu, muzikalumu, minties gelme ir virtuoziškumu išsiskirianti muzikantė. Programoje – J.S.Bacho, R.Schumanno, D.Sustecko, S.Karg-Elerto kūriniai. Renginys nemokamas.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.