Vilniuje savaitgalį rengiamas NATO karinių orkestrų festivalis, bus ribojamas eismas Marijonas Mikutavičius su orkestrais atliks specialiai Lietuvos kariuomenei sukurtą dainą

Savaitgalį Vilniuje įspūdingu paradu prasidės pirmą kartą Lietuvoje rengiamas tarptautinis karinių orkestrų festivalis „Military Tattoo Lithuania 2022“.

Kariniai orkestrai.<br>Organizatorių nuotr.
Kariniai orkestrai.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2022, 10:55 AM, atnaujinta Aug 27, 2022, 6:56 PM

Festivalis skirtas paminėti Laisvės dienai, kai prieš 29 metus okupacinė Rusijos kariuomenė buvo išvesta iš Lietuvos teritorijos. Anot kariuomenės pranešimo, tai padėka Lietuvos visuomenei už paramą savo šalies kariuomenei bei NATO sąjungininkams.

Šeštadienį festivalį pradės šventinis NATO karinių orkestrų iš Belgijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų ir Vokietijos paradas nuo Lukiškių aikštės iki Katedros.

Šventės dalyviams susirinkus aikštėje 20 val. prasidės koncertas, kur pasirodymus, muziką jungdami su choreografija bei defile ir įvairiais rikiuotės elementais atliks kariniai orkestrai iš Belgijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų ir Vokietijos.

Pasirodymų metu orkestrai atliks nacionalinius ir tarptautinio pripažinimo sulaukusius populiarius kūrinius, žygiuos, formuos gyvuosius piešinius. Renginyje taip pat pasirodys Garbės sargybos kuopa su defile programa, senovinio pabūklo šaudymo komanda.

Renginio pabaigoje Marijonas Mikutavičius kartu su visais kariniais orkestrais atliks naują, specialiai Lietuvos kariuomenei sukurtą dainą.

Sekmadienį Katedros aikštėje NATO karinių orkestrų pasirodymai truks keturias valandas – nuo 13.30 iki 17:30 valandos.

13.30 val. – Vokietijos karinių jūrų pajėgų Kylio orkestro pasirodymas;

14 val. Nyderlandų karališkosios karo policijos orkestro pasirodymas;

14.30 val. Lenkijos Sausumos pajėgų orkestro pasirodymas;

15 val.Belgijos oro pajėgų karališkojo orkestro pasirodymas;

15.30 val. Latvijos nacionalinės gvardijos orkestro pasirodymas;

16 val. Lietuvos kariuomenės orkestro pasirodymas;

16.30 val. Jungtinių Amerikos Valstijų 1-osios pėstininkų divizijos orkestro pasirodymas;

17 val. Lietuvos Krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbendo pasirodymas.

Dėl šio renginio sostinės centre bus ribojamas eismas, keisis viešojo transporto tvarkaraščiai

Šeštadienį 19–20 val. transporto eismas bus draudžiamas Gedimino prospekte nuo J. Tumo-Vaižganto iki Šventaragio gatvės, o 19–22 val. – T. Vrublevskio, Šventaragio, Barboros Radvilaitės gatvėse ir Maironio gatvės dalyje (nuo Barboros Radvilaitės iki Užupio gatvės), įskaitant ir viešąjį transportą tiesioginės transliacijos metu.

Sekmadienį 13–18 val. transporto priemonių judėjimas bus laikinai draudžiamas T. Vrublevskio, Šventaragio, Barboros Radvilaitės gatvėse ir Maironio gatvės dalyje (nuo Barboros Radvilaitės iki Užupio gatvės), išskyrus viešąjį transportą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.