Duris atveria naujas kultūros židinys „Vileišio18“ sostinės Antakalnyje

Šiandien, rugsėjo 5 d., sostinės Antakalnyje įkurtuves pradeda švęsti nauja menų oazė – meno erdvės „Vileišio18“. Ją įkūrė du nepriklausomi teatrai – „Apeironas“ ir rankų šešėlių teatras „Budrugana“.

 „Stalo teatro“ aktoriai po spektaklio.<br> L.Vansevičienės nuotr.
 „Stalo teatro“ aktoriai po spektaklio.<br> L.Vansevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2022, 3:09 PM, atnaujinta Sep 6, 2022, 5:09 PM

Tai nedidelė, 80-čiai žiūrovų skirta erdvė atokiau nuo centro šurmulio esančiame sostinės rajone. Ji suvienys profesionalius kultūros, meno kūrėjus bei organizacijas. Rugsėjo 5 – 10 dienomis naujasis kultūros židinys kviečia žiūrovus į nemokamus renginius, kuriuose pasirodys „Vileišio18“ rezidentai ir svečiai.

Atidarymo savaitės metu bus galima susitikti su rankų šešėlių teatru „Budrugana“, „Apeirono teatru“, objektų teatru „Stalo teatras“, improvizacijos trupe „Impro 241“ , tarptautine platforma „Directors LAB“ bei kitais meno erdvių „Vileišio18“ svečiais.

Būtent čia rugsėjo 6-ąją savo 18-ąjį veiklos sezoną pradės „Stalo teatras“, anksčiau glaudęsis „Menų spaustuvėje“. Šio teatro menininkai džiaugiasi dabar galėsiantys ne tik dažniau rodyti naujausius savo darbus, bet atnaujinti ir subrandintus.

„Mintis apie naują kūrybos erdvę kirbėjo jau seniai: „Menų spaustuvėje“ glaudžiasi daugybė teatrų, tad neužtekdavo laiko parodyti didžiosios dalies mūsų turimų spektaklių.

Dėl tų patalpų jau seniai visiems galvą išūžiau, net sapnuodavau, kad šalia mūsų dirbtuvių Antakalnyje yra teatro salė. Tad pamačius skelbimą, kad naujoje teatrinėje erdvėje „Vileišio18“ renkami rezidentai, nekilo jokių abejonių, kad reikia pateikti prašymą“, – sakė „Stalo teatro“ vadovė Saulė Degutytė.

Šalia rodomų spektaklių, „Vileišio18“ kiekvieną mėnesį „Stalo teatras“ vykdys edukacinius užsiėmimus šeimoms su vaikais. Kiekviename užsiėmime bus vis kitas „Stalo teatro“ aktorius, seksiantis pasaką su įvairiausiais mūsų aplinkos daiktais. Taip „Stalo teatras“ tęs vieną pagrindinių savo misijų – įkvėpti vaikus ir namuose kurti teatrą.

„Vileišio18“ atidarymo savaitės programa:

Rugsėjo 5 d. (Pirmadienis)

17:00 val. – Kūrybinės dirbtuvės pradedantiesiems aktoriams: „Susipažinti su kino vaidyba“ („Directos Lab“)

Rugsėjo 6 d. (Antradienis)

14:00 val. – objektų (daiktų) kūrybinės dirbtuvės „Paprasti daiktai – nepaprastas veiksmas“ pradinių klasių vaikams. („Stalo teatras“) 19:00 val. – teatro improvizacijos šou „Impro Šou“(„Impro 241“)

Rugsėjo 7 d. (Trečiadienis)

11:00 val. – „Labas, aš Impro241“ įvadiniai improvizacijos mokymai jaunimui ir suaugusiems („Impro 241’’) 19:00 val. – spektaklis, poetinis vyksmas „Vakaras P“ („Teatras P“)

Rugsėjo 8 d. (Ketvirtadienis)

14:00 val. – Kūrybinės dirbtuvės besidomintiems teatru „Atminties kūnas“ („Apeirono teatras“) 19:00 val. – Elektroninės muzikos ir šešėlių teatro sintezė „Umbra“. (Rankų šešėlių teatras „Budrugana Lietuva“)

Rugsėjo 9 d. (Penktadienis)

19:00 val. – Ritualinis veiksmas „Ašmenys“;. („Apeirono teatras“)

Rugsėjo 10 d. (Šeštadienis)

12:00 val. – Spektaklis visai šeimai ir mažiausiems „Pasaka apie karalius.“ („Stalo teatras“) 13:30 val. – Rankų šešėlių teatro kūrybinės dirbtuvės šeimoms (Rankų šešėlių teatras „Budrugana Lietuva“)

Plačiau naujienas apie naujai atsidarančias meno erdves Vilniuje sekite socialinio tinklo Facebook puslapyje – „Vileišio18“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.