G. Kanovičius uždraudė Maskvoje rodyti spektaklį pagal jo kūrybą: „Arba honorarą perveskite ukrainiečiams!“

Garsus rašytojas Grigorijus Kanovičius atviru laišku kreipėsi į Maskvoje įsikūrusio J.Vachtangovo teatro vadovybę, kuri numatė naująjį sezoną rodyti Rimo Tumino pagal G.Kanovičiaus romanus pastatytą spektaklį „Nusišypsok mums, Viešpatie“. 

G.Kanovičius atviru laišku kreipėsi į J.Vachtangovo teatro vadovus. <br>R.Jurgaičio nuotr. 
G.Kanovičius atviru laišku kreipėsi į J.Vachtangovo teatro vadovus. <br>R.Jurgaičio nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2022, 7:25 PM

93 metų rašytojas laiške pareikalavo išimti iš repertuaro šį spektaklį ir išbraukti jo pavardę arba, jei būtų atsisakyta, jam priklausantį honorarą pervesti į Ukrainos pasipriešinimui prieš Rusiją skirtą sąskaitą. 

Lietuvių režisierius R.Tuminas spektaklį pagal G.Kanovičiaus romanus „Nusišypsok mums, Viešpatie“ ir „Ožiukas už porą skatikų“ J.Vachtangovo teatre pastatė dar 2014 metais, kai vadovavo šiai teatro įstaigai. Artimiausi spektakliai J.Vachtangovo teatre numatyti rugsėjo 22 d. ir spalio 8 d.

Pateikiame G.Kanovičiaus laišką, kurį feisbuke paskelbė jo sūnus Dmitrijus Kanovičius:

2022 09 10 

Jevgenijaus Vachtangovo teatro vadovybei

Atviras laiškas

Neseniai buvau informuotas, kad Jūsų teatro naujajame sezone numatyta rodyti spektaklį „Nusišypsok mums, Viešpatie“, pastatytą pagal mano romanus.

Visa mano kūryba skirta pagarbai žmogui, gėrio pergalei prieš blogį. Nematau galimybės, kad mano kūriniai ir mano vardas būtų naudojami šalyje, kuri pradėjo karą su Ukraina, todėl aš kategoriškai reikalauju išimti iš J.Vachtangovo teatro repertuaro pjesę „Nusišypsok mums, Viešpatie“. Atsisakius tai padaryti, reikalauju man priklausantį autorinį honorarą pervesti į organizacijos „United24“ (https://u24.gov.ua) sąskaitą.

Grigorijus Kanovičius

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.