Choro „Jauna muzika“ balsai skamba Japonijoje

Spalio 2 d. Kurašikio miesto salėje Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“ pradėjo visą mėnesį truksiančias pirmąsias gastroles Japonijoje. Choras surengs koncertus keturiolikoje miestų Honšiū ir Kiūšiū salose, įskaitant Tokiją, kur koncertuos prestižinėje Geijutsu Gekijo salėje, taip pat Hirošimoje, Nagojoje, Jokohamoje, Fukuokoje.

 Choras „Jauna muzika“. <br> D.Matvejevo nuotr.
 Choras „Jauna muzika“. <br> D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kultūros ministerija

2022-10-04 12:10

Įvairialypę, techniškai sudėtingą koncerto programą sudaro Broniaus Kutavičiaus, Vytauto Miškinio, Vaclovo Augustino, Gintauto Venislovo kompozicijos, dauguma jų liaudies dainų žodžiais, taip pat išskirtiniai XVI–XXI a. vakarų ir japonų chorinės muzikos kūriniai.

„Buvome nustebinti labai gerai parinkta koncertų sale ir susirinkusių klausytojų gausa. Jų buvo iš tiesų daug. Muzikine prasme – stiprus koncertas, choristai buvo itin susikaupę ir programą atliko pačiu aukščiausiu lygiu. Pirmasis koncertas turbūt visada sunkiausias, bet jis tikrai pavyko labai gerai. Buvome labai šiltai sutikti ir nekantriai laukiame kitų koncertų“, – po pirmojo koncerto kalbėjo choro meno vadovas ir dirigentas Vaclovas Augustinas.

„Jauna muzika“ grįžta į Tekančios Saulės šalį po daugiau nei trijų dešimtmečių pertraukos – choras 1990 ir 1993 metais sėkmingai dalyvavo Takaradzukos tarptautiniame kamerinių chorų konkurse, pastarąjį kartą pelnė Grand Prix ir dvi pirmąsias vietas atskirose kategorijose.

Leidybos kompanija „Victor Entertainment“ yra išleidusi „Jaunos muzikos“ įdainuotą lietuvių chorinės muzikos rinkinį, žinomas chorvedys Čifuru Macubara (Chifuru Matsubara) kaip kviestinis dirigentas su lietuvių choru yra parengęs baroko muzikos ir japonų muzikos programas.

Šis koncertų turas skiriamas pažymėti Lietuvos ir Japonijos draugystės šimtmetį, taip pat ir gastroles organizuojančios asociacijos „Min-on“ įkūrimo 60-ąsias metines. Turą remia Lietuvos kultūros taryba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.