Prasideda šiuolaikinių scenos menų pažinčiai skirtas projektas – „Jauni jauniems“

Jau ateinantį sekmadienį, spalio 23 dieną prasideda beveik savaitę truksianti ir su šiuolaikiniais scenos menais skatinanti susipažinti iniciatyva – JAUNI JAUNIEMS, kurios programoje – teatro, šiuolaikinio šokio, šiuolaikinio cirko, gatvės teatro pasirodymai bei edukacijos programos, sukurtos jaunųjų scenos profesionalų ir subalansuotos jaunai, šiuolaikinius scenos menus dar tik atrasti pasiryžusiai auditorijai.

Savoj Krūvoj.<br>D.Putino nuotr.
Savoj Krūvoj.<br>D.Putino nuotr.
7 minutės.<br>D.Ališausko nuotr.
7 minutės.<br>D.Ališausko nuotr.
„IŠ|MiESTAS“.<br>M.Repečkos nuotr.
„IŠ|MiESTAS“.<br>M.Repečkos nuotr.
107 way to deal with pressure.<br>I.Martusevičiūtės nuotr.
107 way to deal with pressure.<br>I.Martusevičiūtės nuotr.
Dulkėti veidrodžiai. Spektaklis jaunimui nuo 14 metų.<br>L.Vansevičienės nuotr.
Dulkėti veidrodžiai. Spektaklis jaunimui nuo 14 metų.<br>L.Vansevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Menų spaustuvės inf.

Oct 20, 2022, 5:57 PM, atnaujinta Oct 20, 2022, 5:59 PM

„Menų spaustuvė tiek edukacijų, tiek pasirodymų metu kvies susipažinti su šiuolaikiniai scenos menais bei leistis į diskusijas po jų!

Po pasirodymų kviesime žiūrovus pasilikti diskusijose su jaunaisiais kūrėjais ir kartu padiskutuoti, kaip pristatomi šiuolaikinių scenos menų žanrai yra įsitvirtinę Vilniuje, kaip kūrėjams sekasi kurti ir ką miestui suteikia, pavyzdžiui šiuolaikinio cirko egzistavimas Vilniuje.

Manome, kad šiuolaikinių scenos menų žanrai kuria unikalų miesto įvaizdį bei plėtoja šių žanrų pasirodymuose besilankančios auditorijos supratimą apie šiuolaikinius menus. Diskusijose, bandysime atsakyti, kam to reikia?“,– apie projektą pasakoja jo koordinatorė Ineta Pliekaitytė.

Šį sekmadienį startuosiančioje JAUNI JAUNIEMS programoje visi norintys atrasti šiuolaikinius scenos menus bus kviečiami į šiuolaikinio cirko kūrėjų „Kanta Company“ pasirodymą „107 Ways to Deal with Pressure“, kuris pasakoja apie psichologinį ir fizinį spaudimą.

Taip pat programoje bus galima pamatyti jaunų kūrėjų A. Rudelytės, M. K. Zujutės, V. O. Makūnaitės, R. Jankauskytės gatvės teatro pasirodymą „IŠ|MiESTAS“, kuris kvies pakeliauti po Šnipiškių gatveles, pasakos apie benykstančius Lietuvos kaimelius ir miestelius ir bandys atsakyti į klausimą ar viskas kas materialu išnyksta?

Kiti jaunieji kūrėjai K. Bujanauskas, L. Vervečka, I. Juškevičiūtė, L. Dirsė, T. Stonys, Ž. Dubnikovaitė susibūrė į kūrybinę komandą – „Būda“ ir pristatys savo šiuolaikinio cirko performansą – „7 minutės“.

Menų spaustuvėje taip pat bus galima išvysti Vilniaus miesto šokio teatro „Low Air“ spektaklį „Me two / Savoj Krūvoj“, kuris gimė iš „Low Air“ mokyklos mokinių ir trupės choreografų noro sukurti spektaklį ir kalbėti apie paauglių pasaulį – ne suaugusiojo, o paauglių kalba, taip pat bus pristatoma ir jauno dramaturgo autobiografiniais faktais paremtas kūrinys, pasakojantis jaunystės patirtį augant provincijoje, tai Raimondo Klezio – „Dulkėti veidrodžiai“.

Be šių pasirodymų JAUNI JAUNIEMS programoje vyks ir kūrybinės edukacijos, Menų spaustuvėje, užsiregistravę įvairaus amžiaus moksleiviai dalyvaus kompozitoriaus teatro, režisūros, kūrybinio rašymo, dramaturgijos bei šiuolaikinio cirko akrobatikos dirbtuvėse!

„Ši iniciatyva skirta vaikams ir jaunimui bei jauniems profesionalams, kurie be jokios abejonės yra mūsų miesto ateitis ir kurie prisidės prie miesto kūrimo ateityje. Tokių jubiliejų metu labai svarbu žiūrėti ne tik į jau praėjusius 700 metų, bet žvelgti ir į ateitį, skirti visas pastangas, kad sostinėje auganti karta turėtų kuo daugiau galimybių tobulėti, domėtis kultūra, formuotis kaip stiprių asmenybių miesto bendruomenė“,– apie iniciatyvą pasakoja Menų spaustuvės vadovė Jolita Balandytė.

Dar daugiau informacijos apie JAUNI NAUJIEMS: menuspaustuve.lt

JAUNI JAUNIEMS iniciatyva yra Vilniaus 700 programos dalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.