Baltijos kūrėjų muzika po Europą keliauja kartu su ansambliu „Synaesthesis“

Vis tvirtesniais žingsniais Vilniaus miesto šiuolaikinės muzikos ansamblis „Synaesthesis“ žengia į tarptautinę sceną – šis ruduo kaip niekad gausus koncertų už Lietuvos ribų.

 Ansamblis „Synaesthesis“.<br> „Synaesthesis“ archyvo nuotr.
 Ansamblis „Synaesthesis“.<br> „Synaesthesis“ archyvo nuotr.
 Ansamblis „Synaesthesis“.<br> „Synaesthesis“ archyvo nuotr.
 Ansamblis „Synaesthesis“.<br> „Synaesthesis“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-10-28 11:03

Jubiliejinis, 10-asis „Synaesthesio“ sezonas įsibėgėja kartu su ansamblio gimtojo miesto Vilniaus 700 metų jubiliejaus renginiais, tad dalis kolektyvo gastrolių, pristatančių dinamišką Lietuvos muzikinę kultūrą, susiję ir su šventine Lietuvos sostinės sukaktimi.

Vilniaus 700-ojo gimtadienio programos dalis yra dvi artimiausios ansamblio išvykos į Estiją ir Lenkiją.

Spalio paskutinėmis dienomis „Synaesthesis“ viešės Estijoje, į kurią veža programą „Baltic Sense“. Tai tęstinis ansamblio projektas, pristatantis naująją Lietuvos, Latvijos ir Estijos muziką, bandantis užčiuopti tai, ką galime pavadinti „baltiškuoju pojūčiu“. „Baltic Sense“ skambės didžiausio naujosios muzikos forumo Estijoje, festivalio AFEKT programoje.

Dar po savaitės, lapkričio 8 d., „Synaesthesis“ prisistatys Krokuvoje, prestižiniame festivalyje „Sacrum Profanum“, šiandien laikomame vienu įdomiausių šiuolaikinės muzikos įvykių Europoje. Ten muzikantai iš Lietuvos veža programą „Flaneur“, kurioje skamba Juliaus Aglinsko, Dominyko Digimo ir Ramūno Motiekaičio miestą, kelionę ir žmogišką būtį reflektuojantys, minimalistinės estetikos kūriniai.

Na, o skaičiuojant paskutines rudens dienas, lapkričio 27 d., „Synaesthesis“ keliaus į Belgiją, ten pristatydamas visų trijų Baltijos šalių kompozitorių kūrybą.

„Dėl radikalios politinės situacijos pristatyti lietuvių ar viso Baltijos regiono kūrėjus svarbiuose festivaliuose užsienyje atrodo svarbiau nei bet kada. Atsiveria nauja perspektyva, kuomet nebesinori idealizuoti tik didžiųjų vardų, o norima atrasti ir mažesnių šalių naratyvus“, – apie tarptautinį susidomėjimą tiek ansambliu, tiek Baltijos regiono muzika kalba „Synaesthesio“ vadovė, pianistė Marta Finkelštein.

Šį rudenį šiuolaikinės muzikos ansamblis „Synaesthesis“ jau viešėjo Latvijoje, kur koncertavo Ventspilio koncertų salėje „Latvija“, atidarymas salės naująjį sezoną. Šis koncertas taip pat buvo programos, skirtos Vilniaus miesto 700-ajam gimtadieniui dalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.