„Meno forto“ evoliucija: savo veiklą tęs nauja forma

Teatras „Meno fortas“ keis teisinį statusą ir veiklos formą: Kultūros ministerija, Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus ir teatras „Meno fortas“ kitų metų pavasarį planuoja atidaryti teatro tyrimų ir edukacijos centrą Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje. Taip „Meno fortas“ savo veiklą tęs nauja, daugiau galimybių atveriančia forma, o Eimunto Nekrošiaus kūrybinis palikimas bus saugomas ir puoselėjamas valstybiniu lygmeniu.

„Meno fortas“ buvo įkurta 1998 m. sausio 28 d. E.Nekrošiaus, N.Gultiajevos ir Kultūros ministerijos iniciatyva.<br>J.Kalinsko (BNS) nuotr.
„Meno fortas“ buvo įkurta 1998 m. sausio 28 d. E.Nekrošiaus, N.Gultiajevos ir Kultūros ministerijos iniciatyva.<br>J.Kalinsko (BNS) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kultūros ministerijos inf.

Nov 4, 2022, 10:58 AM

Naujasis muziejaus teatro tyrimų ir edukacijos centras, kuris išsaugos "Meno forto" pavadinimą, perims E.Nekrošiaus kūrybinį palikimą, archyvą, jį tyrinės ir didins režisieriaus kūrybos sklaidą, vykdys įvairią edukacinę, taip pat teatro tyrimų veiklą, skirtą profesionalams ir jauniesiems kūrėjams, moksleiviams, studentams, senjorams, eksperimentinius teatro projektus.

„Meno sričių, tarp jų – teatro, kūrybos procesų tyrimai bei kultūrinė edukacija, yra strateginės ilgalaikės muziejaus veiklos kryptys. Siekiame palaikyti ir plėsti savo auditoriją, kalbėti ir diskutuoti apie reikšmingus praeities ir dabarties kultūros reiškinius, būti atvira ir kūrybiška meno pažinimo erdve“, – sakė Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus vadovė Nideta Jarockienė.

„Meno forto“ direktorius Audrius Jankauskas pabrėžė, kad ši transformacija yra ypač aktuali „Meno fortui“, kitais metais mininčiam savo veiklos 25-metį ir tęsiančiam aktyvią teatrinę bei atminties institucijos veiklą: „Po numatomų pokyčių „Meno forto“ veikla įgaus visai kitą kokybinį lygmenį.“

„Meno fortas“ buvo įkurta 1998 m. sausio 28 d. E.Nekrošiaus, Nadeždos Gultiajevos ir Kultūros ministerijos iniciatyva.

Šiemet lapkričio 21 d. E.Nekrošiui būtų sukakę 70 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.