D. Ibelhauptaitė su vyru tiesia kelią į Lietuvą Holivudo filmų muzikos įrašams: pradžia padaryta!

„Šiandien ypatinga diena – pirmąkart Lietuvoje įrašyta dalis garso takelio dideliam Holivudo veiksmo filmui „Ghosted“ su Chrisu Evansu, Anna de Armas ir Adrienu Brody, kurį režisavo Dexteris (D.Ibelhauptaitės vyras D.Fletcheris). Viešpatie, kokia laimė – mano du pasauliai, muzika ir kinas, šią minutę susijungė į vieną“, – naujiena savo socialiniame tinkle pasidalijo režisierė D.Ibelhauptaitė, pastaraisiais metais dirbanti su vyru aktoriumi, kino režisieriumi ir prodiuseriu D.Fletcheriu Holivude.

D.Ibelhauptaitė ir D.Fletcheris „Vilnius City Opera“ premjeroje Vilniaus kongresų rūmuose. <br> D.Umbraso nuotr.
D.Ibelhauptaitė ir D.Fletcheris „Vilnius City Opera“ premjeroje Vilniaus kongresų rūmuose. <br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Austė Radžiūnaitė

Nov 5, 2022, 3:51 PM

Poros iniciatyva, filmo „Ghosted“ garso takelį, sukurtą kompozitoriaus Lorne Balfe („Top Gun Maverick“, „Mission Impossible“ ir kitų filmų garso takelių autorius), Vilniuje įrašė Gintaro Rinkevičiaus diriguojamas Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras su talentingu garso režisieriumi Viliumi Keru.

„Labai tikiuosi, kad šis bendradarbiavimas įkvėps ir atves į Lietuvą pačių didžiausių pasaulio filmų muzikos įrašus, nes mes savo talentais galime nurungti ne vieną Europos šalį. Ir labai džiaugiuosi, kad galėjome su Dexteriu prisideti prie šitos pradžios.

Net ir tie filmai, kuriems mūsų studijos dar per mažos, tikiuosi, galės bendradarbiauti su mūsų muzikos talentais post-produkcijoje. Taip jau yra – kai vieni įsidrąsina, tuomet ir kiti seka jų pavyzdžiu“, – dalijosi lūkesčiais D.Ibelhauptaitė, dėkodama G. Rinkevičiui, V.Kerui ir orkestrui „už geležinę kantrybę, tvirtus nervus, talentą ir profesionalumą“.

D.Ibelhauptaitė į kino prodiuserių komandą Holivude įsieliejo praėjusių metų vasarą, kai D.Fletcheris sulaukė kino kompanijos „Paramount“ pasiūlymo režisuoti 10 dalių serialą apie legendinio filmo „Krikštatėvis“ kūrimo užkulisius, mat šis penkis „Oskarus“ pelnęs filmas šiemet mini 50-metį. D.Fletcheris tapo ne tik jo režisieriumi, bet ir vykdomuoju prodiuseriu. Kartu su juo serialo komandoje darbavosi D.Ibelhauptaitė.

„Pagaliau turiu „antrą darbą“ – prodiuserės svajonių prodiuserių komandoje! Dar sunku patikėti, kad pirmasis mano darbas kino žanre bus apie „Krikštatėvį“, kurį dar paauglystėje, tarybiniais laikais, pasislėpę žiūrėjome nutrintose videojuostose kažkokiame anoniminiame bute su užtrauktomis užuolaidomis Žirmūnuose…

Štai kaip apsisuka gyvenimas – tie aktoriai nuo tų laikų man buvo aktorystės meistriškumo etalonas, dievai! O dabar – galimybė prisiliesti prie tos istorijos ir tų laikų užkulisių“, – anuomet dalijosi džiaugsmu su gerbėjais D.Ibelhauptaitė.

Ir štai „Krikštatėvis“ jau praeitis – artėja „Ghosted“ premjera.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.