Vokietijos valdžia konfiskavo rusų oligarcho 5 mln dolerių vertės meno kolekciją

Vokietijos policija areštavo 30 Rusijos oligarchui Ališerui Usmanovui priklausančių vertingų paveikslų, pirmadienį pranešė Vokietijos leidinys „Süddeutsche Zeitung“. Kolekcijoje, kurios vertė siekia maždaug 5 milijonus eurų, yra ir Marco Chagallo darbų.

 M.Chagallo darbai.<br> LR archyvo nuotr.
 M.Chagallo darbai.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2022, 3:24 PM

Šie kūriniai puošė A.Usmanovo superjachtą „Dilbar“, kuri vertinama maždaug 600 milijonų JAV dolerių, iki 2021-ųjų. Prasidėjus jachtos renovacijai, jie buvo buvo perkelti į sandėlį.

Antradienį Šveicarijos banko UBS Miuncheno ir Frankfurto filialuose atlikti su A.Usmanovu siejami tyrimai, renkant prieš jį įkalčius pinigų plovimo byloje. Europos Sąjunga, reaguodama į Rusijos karą Ukrainoje, yra pritaikiusi šiam Kremliaus ir V.Putino bičiuliui sankcijas. Balandį Vokietija areštavo Hamburge renovacijai paliktą jachtą „Dilbar“.

Pasak „Süddeutsche Zeitung“, A.Usmanovas nepaisė reikalavimo deklaruoti Vokietijoje sukauptą turtą, kurio dalį sudaro meno kūriniai. Jo atstovas neigė, kad jachta ir konfiskuota meno kolekcija yra šio oligarcho nuosavybė.

Rugsėjo mėnesį specialus policijos būrys tikrino Tagernzės ežero vilą bei kitą su A.Usmanovu siejamą nekilnojamą turtą Bavarijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.