Operos olimpas: Elena Kerl dainuos Brunhildą

Lapkričio 13 dieną 16 valandą Vilniaus rotušėje vyks unikali operos popietė, kurioje dalyvaus garsi dainininkė iš Vokietijos Elena Kerl ir jos bičiuliai bei meistriškumo pamokų dalyviai Kristina Zmailaitė, Edmundas Seilius, Rasa Dzimidaitė, Emilija Finagėjevaitė, Monika Kučinska, Lorijana Laurinskaitė, Mindaugas Tomas Miškinis, Konstantinas Tomanas, Domas Saulevičius, Emilija Dačinskaitė, Dominykas Urba ir kt.

Garsiausiuose teatruose Brunhildos vaidmenį atliekanti E.Kerl dainuos Lietuvoje.
Garsiausiuose teatruose Brunhildos vaidmenį atliekanti E.Kerl dainuos Lietuvoje.
Garsiausiuose teatruose Brunhildos vaidmenį atliekanti E.Kerl dainuos Lietuvoje.
Garsiausiuose teatruose Brunhildos vaidmenį atliekanti E.Kerl dainuos Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 9, 2022, 8:17 PM, atnaujinta Nov 9, 2022, 8:19 PM

Programoje skambės Brunhildos scena iš Richardo Wagnerio operos „Dievų žuvimas“ (E.Kerl) bei gražiausios scenos ir arijos iš R.Wagnerio, Giuseppe, Giacomo Puccini ir kitų kompozitorių operų.

Brunhildos vaidmuo R.Wagnerio operoje „Dievų žuvimas“ – vienas sudėtingiausių pasaulio operos literatūroje. Jį atliekant iškyla ne tik meninės, bet ir fizinės ištvermės, balso valdymo meistriškumo užduotys.

„Žavus E.Kerl debiutas Brunhildos vaidmeniu. Išpuoselėtu balsu, lygiai spindinčiu visuose registruose, ji pasiekė dramatizmą, kurio ir reikalauja šis vienas sudėtingiausių operos literatūroje vaidmenų. Net ir ten, kur reikia intymumo, ji galėjo pasikliauti savo laisvai vibruojančiu lyrinio atspalvio balsu“, – rašė K.G.von Karaisas muzikos žurnale „Das Opernglas“ 2019 metų liepą.

Šiandien E.Kerl garsiausiuose teatruose atlieka Brunhildos vaidmenį ir net dainuoja jį po kelis vakarus iš eilės. Paklausta, kaip tai pavyksta, dainininkė nusišypsojo ir atskleidė savąją paslaptį. Vokalinio meno paslapčių ji nesaugo – noriai dalijasi su jaunaisiais operos solistais savo meistryste ir pelno jų susižavėjimą bei pasitikėjimą ir kaip dainavimo pedagogė.

Lapkričio 13 d. (sekmadienį) 16 val. Vilniaus rotušėje laukia įspūdinga operos šventė – Brunhildos sceną (operos „Dievų žuvimas“ finalą) atliks E.Kerl. Kartu su garsiąja dainininke savo meistriškumu dalysis jos bičiuliai lietuvių operos solistai K.Zmailaitė, E.Seilius ir dalyvavę garsiosios primadonos meistriškumo pamokose jaunieji dainininkai. Prie fortepijono išvysime pianistes Aušrinę Garsonaitę ir Nijolę Baranauskaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.