Kino mekoje diaspora pristatė Lietuvos kino industrijos pajėgumus

Santa Monikoje, Kalifornijoje įvyko Amerikos filmų savaitė „American Film Market“ – efektyviausias filmų įsigijimo, kūrimo ir tinklų kūrimo renginys pasaulyje. Jame Lietuvos kino industriją, jos pajėgumus bei potencialą pristatė Los Andžele gyvenantys lietuviai, kino industrijos profesionalai, gerbėjai ir rėmėjai.

Renginio akimirkos.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio akimirkos.<br>Organizatorių nuotr.
#TeamLithuania komanda iš kairės: iš kairės Marius Vilūnas, Daiva  Čekanauskas Navarrette, Laima Jurevičienė, Romanas Matulis, Agnesta  Filatovė, Eleonora J. Romuva, Žilvinas Naujokas.<br>Organizatorių nuotr.
#TeamLithuania komanda iš kairės: iš kairės Marius Vilūnas, Daiva Čekanauskas Navarrette, Laima Jurevičienė, Romanas Matulis, Agnesta Filatovė, Eleonora J. Romuva, Žilvinas Naujokas.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio akimirkos.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio akimirkos.<br>Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Renginio akimirkos.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio akimirkos.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio akimirkos.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio akimirkos.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lina Dusevičienė, pilietybe.lt

Nov 10, 2022, 1:15 PM, atnaujinta Nov 10, 2022, 1:36 PM

Lietuvos žinomumo kino pasaulyje vardan Los Andžele jau prieš dešimtmetį susibūrė kino meno industrijos profesionalų, gerbėjų ir rėmėjų bendruomenė. O jau šeštus metus Amerikos filmų savaitės metus Lietuviško meno viešinimo organizacija Lithuanian World Arts Council, lietuvių profesionalų klubas Lithuanian American Business Association in Los Angeles, LR Generalinis Konsulatas Los Andžele, Lietuvos Kino Centras ir Baltic Film & Creative Tech Cluster rengia tinklaveikos ir Lietuvos filmų, TV bei VOD turinio industrijos garsinimo renginį „Lithuanian AFM Networking Event“.

Jo tikslas – pristatyti Lietuvos kino industrijos pajėgumus, supažindinti su pelno mokesčio lengvata filmų ir kito turinio gamybai, suvesti prasmingoms ir darbingoms pažintims pasaulio, JAV ir Lietuvos kino profesionalus.

Šiemet jame dalyvavo daugiau nei šimtas kino, televizijos, animacijos, virtualios realybės industrijos atstovų. Renginio metu buvo pristatyti nesenai Lietuvoje filmuoti pasaulio žiūrovams žinomi kino filmai bei TV serialai kaip „Stranger Things“ 4 sezonas, „Sisi“, „Hilma“, „Young Wallander“, „Playlist“, „Chernobyl“, „Catherine the Great“, taip pat bendri Lietuvos ir užsienio kūrėjų projektai kaip meninis sci-fi filmas „Vesper“ (Lietuva/Prancūzija/Belgija), animacinis filmas „Aurora‘s Sunrise“ (Armenija/Lietuva/Vokietija), dokumentinis filmas „Mariupolis 2“ (Lietuva/Prancūzija/Vokietija) bei „AYENA“ (Indija/Lietuva/P. Korėja).

Taip pat buvo pristatyti žinomi JAV projektai, kuriuos režisavo ar prie jų kūrybos prisidėjo lietuviai kūrėjai kaip „Thug Rose“ (režisierius Marius Markevičius) ir „The Offer“ (pirmojo ir antrojo epizodų režisierius Dexter Fletcher ir ko-prodiuserė Dalia Ibelphautaitė). Taip pat Dalios ir Dexter iniciatyva pirmą kartą Lietuvoje buvo įrašyta dalis garso takelio dideliam Holivudo veiksmo filmui „Ghosted“, kurį režisavo Dexter Fletcher.

Galiausiai, renginio dalyviai susipažino su Lietuvos nominantais 95-iesiems Oskarų apdovanojimams:

Tarptautinio filmo kategorijoje „Piligrimai“ (režisierius Laurynas Bareiša),

Dokumentinio filmo kategorijoje „Mr. Landsbergis“ (režisierius Sergej Loznitsa) ir

Trumpametražinio meninio filmo kategorijoje „Limuzinas“ (režisierė Saulė Bliuvaitė).

Šis tikslinis susitikimas vyksta kasmetinės Amerikos filmų savaitės – American Film Market, vykstančio lapkričio 1–6 d. Santa Monikoje – rėmuose. Ši mugė – tai solidi platforma įvairioms gamybos kompanijoms, kūrėjams ir valstybėms pristatyti savo pajėgumus ir išskirtinumus, pirkti bei parduoti turinį, skleisti informaciją apie turinio kūrinius plačiai Holivudo bei pasaulio kūrėjų auditorijai.

Šių metų garbingai mugės auditorijai Lietuvos komanda parengė įspūdingą Lietuvos kino pasiekimų pristatymą. Jame puikiai žinomi faktai apie Lietuvą pavirsta privalumais ir ypatumais, kurie jau įvertinti ir atsispindi daugybėje tarptautinės produkcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.