Paaiškėjo konkurso į Nacionalinio Kauno dramos teatro vadovus laimėtojas

Kultūros ministerijos konkursą eiti Nacionalinio Kauno dramos teatro generalinio direktoriaus pareigas dar vienai penkerių metų kadencijai laimėjo dabartinis teatro vadovas Egidijus Stancikas.

 E.Stancikas.<br> M.Patašiaus nuotr.
 E.Stancikas.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2022, 4:48 PM

„Nacionalinis Kauno dramos teatras, tęsdamas savo veiklą, liudija, jog ir perspektyvoje išliks scenos menų lyderiu, turinčiu kokybiškai brandžių specialistų, atsakingai užtikrinančių, kad visas teatre organizuojamas darbo procesas tarnaus kūrybos raiškai ir aukšto meninio lygio spektakliams, kad kiekvienas teatro darbuotojas žino savo asmeninį indėlį į teatro spektaklių ir įvaizdžio kūrimą bei didžiuojasi savo institucija.

O visuomenei Nacionalinis Kauno dramos teatras yra ir bus patikimas saviugdos instrumentas, siūlantis aukštos kokybės scenos meno kūrinius“, – teigė E. Stancikas.

1986–1990 metais E. Stancikas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studijavo vaidybą ir įgijo dramos aktoriaus specialybę, teatro meno bakalauro laipsnį. 2003 metais jis baigė magistrantūros studijas Kauno technologijos universitete, Vadybos ir ekonomikos fakultete.

Nuo 1990-ųjų E.Stancikas vaidino Nacionaliniame Kauno dramos teatre, 2008-aisiais tapo Kauno dramos teatro vadovu, 2012 m. – Nacionalinio Kauno dramos teatro generaliniu direktoriumi. 2016 m. Vytauto Didžiojo universitete jis apgynė daktaro disertaciją „Suaugusiųjų dramos teatro žiūrovų kultūrinio sąmoningumo saviugda“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.