Šv. Kalėdų dvasia – naujuose šventiniuose pašto ženkluose

Penktadienį, lapkričio 25 d., Lietuvos paštas išleidžia du dailininko iliustratoriaus Dovydo Bakšio sukurtus pašto ženklus, skirtus Šv. Kalėdoms ir Naujiesiems metams. Pašto ženklų nominalai – 0,55 ir 0,95 Eur, tiražas atitinkamai – 100 tūkst. vnt. ir 20 tūkst. vnt. Antspaudavimas pirmos dienos datos spaudu išleidimo dieną vyks Vilniaus pašte, adresu Totorių g. 8.

Nauji šventiniai pašto ženklai.<br>Lietuvos pašto nuotr.
Nauji šventiniai pašto ženklai.<br>Lietuvos pašto nuotr.
Nauji šventiniai pašto ženklai su specialiu voku.<br>Lietuvos pašto nuotr.
Nauji šventiniai pašto ženklai su specialiu voku.<br>Lietuvos pašto nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lukas Zadarackas, „Lietuvos paštas“

Nov 24, 2022, 11:22 AM, atnaujinta Nov 24, 2022, 1:02 PM

„Pirmajame pašto ženkle pavaizdavau Vilniaus senamiestį, kadangi jis jaukiai perteikia kalėdinę dvasią. Tai gyvenimiškas pašto ženklas, kuriame galite matyti praeivius, traukiančius link bažnyčios, ir vaikų išdaigas. Antrajam pašto ženklui buvo pasirinktas pasakos motyvas, kviečiantis sugrįžti į vaikystę, susiburti visiems kartu“, – apie šių metų šventinių pašto ženklų dizainą pasakoja D. Bakšys.

Kalėdiniam laikotarpiui skirtus pašto ženklus Lietuvos paštas išleidžia kasmet nuo 1994 m. Juose atsispindi patys įvairiausi su Šv. Kalėdomis ir Naujaisiais metais susiję atributai ir simboliai. Štai praėjusiais metais šventiniuose pašto ženkluose buvo pavaizduoti elnias devyniaragis ir dovana, 2019 m. kūčiukai ir aguonų pienas, o 2018 m. nuspręsta įamžinti apelsiną bei imbierinį sausainį.

Per metus „Lietuvos paštas“ išleidžia 20–25 pašto ženklus. Lietuvos paštas turi plačiausią ir tankiausią pašto paslaugų teikimo vietų tinklą šalyje. Bendrovė teikia pašto, logistikos ir finansinio tarpininkavimo paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.