Kultūros ministerija renginių organizatoriams primena rekomendaciją nekviesti į Lietuvą Rusijos kūrėjų

Kultūros įstaigoms, asociacijoms bei renginių organizatoriams primenamos Kultūros ir Užsienio reikalų ministerijų rekomendacijos laikinai apriboti bendradarbiavimą ir nekviesti į Lietuvą Rusijos atlikėjų ir kultūros veikėjų, išskyrus tuos, kurie viešai pasmerkė Kremliaus režimo karinę agresiją prieš Ukrainą ir demokratinį pasaulį.

Kultūros ministerija rekomenduoja Lietuvos renginių organizatoriams nebendradarbiauti su V.Putino režimą remiančiais kultūros veikėjais.<br> Kultūros ministerijos nuotr.
Kultūros ministerija rekomenduoja Lietuvos renginių organizatoriams nebendradarbiauti su V.Putino režimą remiančiais kultūros veikėjais.<br> Kultūros ministerijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kultūros ministerijos inf.

Dec 2, 2022, 11:08 AM

To Europos Sąjungos valstybių prašė ir Ukrainos kultūros ministras Oleksandras Tkačenka, kalbėdamas šią savaitę Briuselyje vykusioje ES kultūros ministrų taryboje.

Kreipdamasis į kultūros ministrus, O.Tkačenka ragino šalis nares susilaikyti nuo kultūrinių projektų, kuriuose dalyvauja Rusija arba kurie yra finansuojami šios šalies kompanijų lėšomis.

Ukrainos kultūros ministras taip pat ragino aktyviau palaikyti Ukrainos kultūros atstovus ES, o Rusijos atstovams tarptautiniuose kultūriniuose renginiuose apriboti dalyvavimą, išskyrus atvejus, kai jie viešai ir aiškiai pasmerkia Rusijos karo Ukrainoje veiksmus.

Kultūros ministerija primena, jog Lietuvos kultūros įstaigos, asociacijos ir renginių organizatoriai raginami itin griežtai laikytis rekomendacijų, jei minėtieji asmenys lankėsi Kryme po 2014 m. kovo 16 d.; lankėsi kitose Rusijos okupuotose Ukrainos teritorijose po 2014 m. kovo 16 d. (vadinamosiose Luhansko ir Donecko liaudies respublikose); lankėsi kitose Rusijos okupuotose teritorijose (Padniestrėje, Abchazijoje, Pietų Osetijoje); palaiko Rusijos karą Ukrainoje ir ankstesnes Rusijos agresijos formas prieš kitas valstybes (pasisakė apie tai viešai, dalyvavo atitinkamose viešose akcijose, pasirašė atitinkamus viešus dokumentus).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.