Rimvydas Laužikas išrinktas UNESCO Nematerialaus kultūros paveldo vertinimo komisijos nariu

UNESCO Nematerialaus kultūros paveldo trpvyriausybinio komiteto vertinimo komisijos nariu tapo Vilniaus universiteto profesorius Rimvydas Laužikas, BNS patvirtino Kultūros ministerija. 

Vilniaus universiteto profesorius R.Laužikas tapo UNESCO Nematerialaus kultūros paveldo trpvyriausybinio komiteto vertinimo komisijos nariu.
Vilniaus universiteto profesorius R.Laužikas tapo UNESCO Nematerialaus kultūros paveldo trpvyriausybinio komiteto vertinimo komisijos nariu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-04 19:40

Paveldo komunikacijos tyrinėtojas, istorikas, archeologas į komitetą buvo išrinktas šeštadienį, per 17-ąją komiteto sesiją Maroke. 

„Prasideda naujas įdomių, bet nelengvų darbų etapas“, – šeštadienį socialinio tinklo „Facebook“ savo paskyroje parašė R.Laužikas. 

Kultūros ministerijos Profesionaliosios kūrybos ir tarptautiškumo politikos grupės atstovė Indrė  Viktorija Užukukytė BNS pabrėžė, kad šis paskyrimas Lietuvai yra labai svarbus. 

„Pirmą kartą lietuvis yra paskirtas į vertinimo komisiją“, – sakė ji. 

Ši komisija vertina į UNESCO sąrašus įtraukti teikiamas nematerialaus kultūros paveldo vertybių paraiškas.

I.V.Užukukytės teigimu, Lietuvos atstovo išrinkimas į vtinimo komisiją rodo, kad Lietuva turi stiprių nematerialaus kultūros paveldo ekspertų.

„Jų įsitraukimas į globalų ekspertų tinklą – labai svarbus Lietuvai toliau stiprinant šalies ekspertines pozicijas UNESCO organizacijoje“, – BNS nurodė ministerijos atstovė.  

 Anot jos, Lietuvos eksperto dalyvavimas vertinimo komisijoje prisidės prie tolesnio Lietuvos ekspertinės  kompetencijos nematerialaus kultūros paveldo srityje vystymo ir geresnio dialogo UNESCO organizacijoje, pačios organizacijos stiprinimo.

„Tai sustiprins Lietuvos kaip UNESCO narės patikimumą ir matomumą, kas taip pat turės teigiamos įtakos siekiant sinergijos su Lietuvos narystės UNESCO Vykdomojoje taryboje tikslais. Taigi – Lietuvos balsas UNESCO bus girdimas stipriau. O tai ypač svarbu organizacijoje, kuri vienija 193 pasaulio valstybes, tarp jų ir Rusiją, ir 11 asocijuotų narių“, – pridūrė ji.

UNESCO – specializuotoji Jungtinių Tautų institucija, įkurta 1945 metais, siekiant skatinti bendradarbiavimą tarp skirtingų tautų švietimo, mokslo, kultūros ir komunikacijų srityse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.