Klaipėdą renkasi baleto profesionalai iš vis tolimesnių pasaulio šalių

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto trupė pasitikdama 2023-uosius dalinasi džiugiomis naujienomis: kolektyvas pildosi profesionalais iš vis tolimesnių pasaulio šalių, pagaliau grįžo baleto artistai iš Ukrainos.

Projektas „Klaipėda vakar, šiandien, rytoj“.<br>I.Boiko nuotr.
Projektas „Klaipėda vakar, šiandien, rytoj“.<br>I.Boiko nuotr.
Seojung Yun.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Seojung Yun.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Brayan Steven Valencia Sarmiento.<br>Chung lin tseng nuotr.
Brayan Steven Valencia Sarmiento.<br>Chung lin tseng nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras

Dec 28, 2022, 2:43 PM

„Brayan Steven Valencia Sarmiento – tai baleto artistas neseniai atvykęs į mūsų baleto trupę iš „Metropolitano de Medellin“ teatro Kolumbijoje. Šokėjas praėjo paskelbtą atranką bei papildė mūsų jaunatvišką baleto kolektyvą. Brayan Steven Valencia Sarmiento studijavo JAV, tad į mūsų baleto trupę įlies ir naujo požiūrio į šokį. Kolumbietis aktyviai dirba, o labiausiai stebisi sniegu, kurį išvydo pirmą kartą gyvenime“,– pasakoja Muzikinio teatro vyriausiasis choreografas Aurelijus Liškauskas.

Nuo vasaros Klaipėdoje šoka ir baleto artistė Seojung Yun iš Pietų Korėjos. „Ji labai atsakinga bei su dideliu noru siekti, tobulėti įsiliejo į Muzikinio teatro baleto trupę. Naujokė jau šoko E. Balsio balete „Eglė žalčių karalienė“, ruošiasi projektui „Klaipėda vakar, šiandien, rytoj““,– akcentuoja A. Liškauskas.

Atrankos į Muzikinio teatro baleto trupę skelbiamos pasauliniuose žiniatinkliuose, tad į Klaipėdą atvyksta vis daugiau užsieniečių. Neseniai sulaukta agento, kuris atstovauja dvi Pietų Korėjos baleto artistes užklausos. Sausio 2-ąją baleto trupėje pradės šokti naujokas iš JAV, sausio 10-ąją – baleto artistė iš Kolumbijos, balandžio mėnesį – iš Manilos (Filipinai). Šiuo metu Muzikinio teatro baleto trupėje šoka Lietuvos, Ukrainos, Amerikos, Kolumbijos, Pietų Korėjos atstovai.

Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre dirba daug ukrainiečių, ypač daug jų KVMT baleto trupėje. Netikėtai prasidėjus karui, dalis baleto trupės narių buvo Kyjive. Grįžti iš karo apimtos šalies pavyko tik merginoms, o trys baleto artistai dėl visuotinės mobilizacijos negalėjo išvykti. 

„Devynis mėnesius vyko intensyvus susirašinėjimas su įvairiomis institucijomis, kasdienis moralinis palaikymas, situacijos stebėjimas, o visai neseniai įvyko tai, ką galima vadinti tikru kalėdiniu stebuklu. Mūsų baleto trupės nariai ukrainiečiai grįžo ir jau šoka spektakliuose!“,– džiaugiasi Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.