Fotografui Gintautui Trimakui siūloma skirti pirmojo laipsnio valstybinę pensiją

Fotografui Gintautui Trimakui ketinama skirti pirmojo laipsnio valstybinę pensiją. Atitinkamą Vyriausybės nutarimo projektą parengė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Jį Ministrų kabinetas planuoja svarstyti kitą savaitę.

 G.Trimakui 2017 metais skirta  Nacionalinė kultūros ir meno premija už fotografijos ištakų sudabartinimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 G.Trimakui 2017 metais skirta  Nacionalinė kultūros ir meno premija už fotografijos ištakų sudabartinimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2023, 1:37 PM

Pagal projektą menininkui pirmojo laipsnio valstybinė pensija būtų skiriama nuo vasario 1 dienos.

Valstybinių pensijų įstatymas numato, kad Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai, sulaukę pensinio amžiaus, turi teisę gauti pirmojo laipsnio valstybinę pensiją.

Dabar ši išmoka siekia 273 eurus.

Nacionalinė kultūros ir meno premija G.Trimakui skirta 2017 metais už fotografijos ištakų sudabartinimą.

2018 metais menininkas buvo sulaukęs studenčių kaltinimų dėl seksualinio priekabiavimo. Vilniaus dailės akademijos Senato etikos komitetas konstatavo, kad bandydamas užmegzti neakademinius santykius su studentėmis G.Trimakas pažeidė šios aukštosios mokyklos etikos normas. Savo išvadas komitetas padarė
išnagrinėjęs dviejų studenčių skundus, kuriuose kalbėta apie kelerių metų senumo įvykius.

Pats menininkas tvirtino neturėjęs netinkamų intencijų studenčių atžvilgiu, galėjęs būti ne taip suprastas. Tuomet jis iš Vilniaus dailės akademijos atleistas šalių susitarimu.

Po pusmečio Vilniaus apylinkės prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl galimo seksualinio priekabiavimo Vilniaus dailės akademijoje, nes nenustatė tokių faktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.