Berlyno kino festivalį atidarys romantinė komedija – magiška odė saviraiškos laisvei

Vasarį prasideda Tarptautinis Berlyno kino festivalis. Jį atidarys romantinė komedija, kurioje vaidina „Sostų karų“ (Game of Thrones) žvaigždė Peteris Dinklage'as ir „Oskaro“ laureatės Marisa Tomei bei Anne Hathaway.

Filme vaidina Peteris Dinklage'as ir Anne Hathaway.<br>Scanpix/Jose Perez/INSTARimages/Cover Images nuotr.
Filme vaidina Peteris Dinklage'as ir Anne Hathaway.<br>Scanpix/Jose Perez/INSTARimages/Cover Images nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2023, 6:09 PM

Režisierės ir scenaristės Rebeccos Miller filmas „Ji atėjo pas mane“ (She Came to Me), kurio veiksmas vyksta Niujorke, bus rodomas 11 dienų truksiančio festivalio atidarymo vakarą, vasario 16 dieną.

Berlinalė filmą pavadino „žavinga komedija apie meilę visomis jos formomis“.

P.Dinklage'as vaidina kompozitorių, kurį ištiko kūrybinė krizė ir kurio žmona (A.Hathaway), anksčiau buvusi jo terapeutė, skatina jį ieškoti naujo įkvėpimo.

„Džiaugiamės, kad šį festivalį atidarysime neatsispiriama komedija, kuri remiasi kasdieniais Vakarų visuomenės konfliktais“, – sakė Berlinalės vadovai Mariette Rissenbeek ir Carlo Chatrianas, pavadinę šį filmą „magiška ode saviraiškos laisvei“.

Filmas nesivaržys dėl pagrindinio „Auksinio lokio“ prizo, kurį vasario 25 dieną skirs žiuri, vadovaujama amerikiečių aktorės Kristen Stewart (Kristen Stiuart).

Jau 73-iąjį kartą rengiama Berlinalė kartu su Kanų ir Venecijos festivaliais yra vienas iš trijų svarbiausių Europos kino festivalių ir kasmet tampa atspirtimi kino industrijai.

Renginyje dalyvaus triskart „Oskaro“ laureatas 76 metų Stevenas Spielbergas, kuris atsiims garbės „Auksinio lokio“ apdovanojimą už viso gyvenimo nuopelnus.

Ispanų režisierė Carla Simon pernai pelnė „Auksinį lokį“ už geriausią filmą – katalonų dramą apie persikų augintojus „Alkarasas“ (Alcarras).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.