Kadenciją baigiančio LNOBT vadovo šalininkai į savo akciją nori įtraukti ir kultūros ministrą

Naujoje protesto akcijoje-performanse LNOBT bendruomenės dauguma kvies kultūros ministrą į pasimatymą, rašoma dalies teatro bendruomenės atstovės Agnės Ambrozaitytės išplatintame pranešime.

Su pranešimu platinama nuotrauka.<br>U.Naudžiaus nuotr.
Su pranešimu platinama nuotrauka.<br>U.Naudžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2023, 11:27 AM, atnaujinta Feb 17, 2023, 1:39 PM

Pranešama, kad Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro bendruomenė, tęsdama protestą prieš konkurso į generalinio direktoriaus pareigas rezultatus ir abejotiną jo skaidrumą, penktadienį, 18 val. rengs jau trečią protesto akciją-performansą, kuris vyks prie teatro tarnybinio įėjimo. Į protesto akciją kviečiami visi palaikantys.

„Teatro bendruomenės nariai teigia, kad pastarosios savaitės kultūros ministro Simono Kairio pasisakymai žiniasklaidoje liudija apie jo nenorą situacijos spręsti tiesiogiai, nuvertinamas teatro bendruomenės balsas, o visuomenė klaidinama.

Ministras taip ir nesusitiko su teatro bendruomenės nariais, o savo pasisakymuose abejones konkurso rezultatais priskiria „vieno žmogaus“ (turint omenyje dabartinį direktorių Joną Sakalauską) nenorui trauktis iš pareigų.

Peticiją pasirašiusieji ir protestuojantieji LNOBT bendruomenės nariai nori pabrėžti, kad jų protestas yra nukreiptas būtent į jų balso negirdėjimą ir nėra susijęs su teatro vadovybe.

Dėl šių priežasčių, norėdami skaidraus dialogo, teatro bendruomenės nariai protestu pirmiausia kreipiasi būtent į kultūros ministrą Simoną Kairį, kviesdami jį diskutuoti apie susidariusią situaciją ir atsisakyti dangstymosi biurokratinėmis formuluotėmis“, – rašoma pranešime.

Kultūros ministras Simonas Kairys yra sakęs, kad vidinius teatro kofliktus į viešumą keliančios akcijos trukdo į teatro spektaklius bilietus nusipirkusiems žiūrovams, kurie visai netikėtai į jas įtraukiami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.