VTEK atsisakė tirti LNOBT vadovo konkursą, kurį laimėjo L. Vilimienė

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė netirti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovo konkurso, kurį laimėjo Laima Vilimienė, praneša BNS.

L.Vilimienė.<br>M.Aleksos nuotr.
L.Vilimienė.<br>M.Aleksos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2023, 6:50 PM, atnaujinta Feb 26, 2023, 7:19 PM

„Vien tik Atrankos komisijos narių galima draugystė ar buvimas bendradarbiais su konkurso į LNOBT vadovo pareigas laimėtoja L.Vilimiene, nesant papildomos informacijos apie šiuos asmenis siejantį teisinį ryšį, finansinius, ūkinius, turtinio pobūdžio tarpusavio įsipareigojimus ar kitus juos siejančius ryšius, patys savaime nesukuria pakankamų prielaidų akivaizdžiam ir tiesioginiam privačiam interesui rastis“, – BNS cituoja VTEK atsakymą.

Tiesa, atvejį vis tiek tirs Vilniaus apylinkės miesto teismas.

Žinią apie teismo sprendimą kiek anksčiau J.Sakalauskas pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“.

„Noriu pasidalinti žinia apie kitą procesą, taipogi teisminį, – šįryt mane pasiekė žinia iš Vilniaus miesto apylinkės teismo: jis priėmė nagrinėti mano ieškinį dėl LNOBT generalinio direktoriaus konkurso organizavimo galimų pažeidimų. Taip pat teismas nurodė, kad yra taikomos laikinos apsaugos priemonės, ir iki tol, kol nebus teismo sprendimo, visos su konkurso eiga susijusios procedūros yra stabdomos“, – rašė J. Sakalauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.