Sekmadienį startuojantis III Tarptautinis V. Noreikos dainininkų konkursas sutrauks talentus iš viso pasaulio

Jau šį sekmadienį Vilniuje, LDK Valdovų rūmuose iškilmingai prasidės III Tarptautinis Virgilijaus Noreikos dainininkų konkursas, sulaukęs didžiulio pasaulio vokalistų dėmesio. Savo talentą jame išbandyti siekė beveik 200 dalyvių iš 40 pasaulio šalių, bet po tarptautinės žiuri atrankos sėkmė nusišypsojo 69 dalyviams.

 V. Noreika Konkurso finale LNOBT 2017 metais.<br> M. Mikulėno nuotr.
 V. Noreika Konkurso finale LNOBT 2017 metais.<br> M. Mikulėno nuotr.
 I Tarptautinio V.Noreikos dainininkų konkurso nugalėtojas V. Dytiukas.<br> M. Mikulėno nuotr.
 I Tarptautinio V.Noreikos dainininkų konkurso nugalėtojas V. Dytiukas.<br> M. Mikulėno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-03-25 10:43

Garbė pradėti konkursą teks šio konkurso nugalėtojui iš Ukrainos – tenorui Valentynui Dytiukui.

„Prieš šešerius metus pasiryžimas dalyvauti šiame konkurse tapo mano sėkmės bilietu į didžiąsias pasaulio scenas, – sakė solistas, kurio balso skambesiu grožisi klasikinės muzikos mėgėjai nuo Kopenhagos iki Tel Avivo. – To paties ypač norėčiau palinkėti savo tautiečiams, atvykusiems į konkursą iš karo siaubiamos Ukrainos“.

Atidarymo renginyje V. Dytiukas atliks 3 populiarias arijas – Rudolfo iš G. Puccini operos „Bohema“, Kavaradosio iš „Toskos“, ir Andrėjaus iš S. Hulako-Artemovskio operos „Žaporožietis už Dunojaus“, jam akompanuos pianistas Justas Čeponis.

Konkurso sekretorius, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Muzikos fakulteto dekanas Deividas Staponkus įsitikinęs, kad tik didis talentas, koks buvo maestro V. Noreika, gali sukviesti į Vilnių dainininkus nuo Jungtinių Valstijų iki Australijos, nuo Trinidado ir Tobago iki Pietų Korėjos.

Jaunuosius talentus vertins tarptautinė žiuri: Peteris Dvorský (Slovakija, pirmininkas), Ludwigas Baumannas (Vokietija), Davidas Gowlandas (Jungtinė Karalystė), Riikka Hakola (Suomija), Asta Krikščiūnaitė (Lietuva), Edgaras Montvidas (Lietuva/Jungtinė Karalystė) ir Ernesto Palacio (Italija).

Konkurso dalyvių pasirodymus stebės operos teatrų agentai iš Jungtinės Karalystės, Italijos ir Danijos. Konkurso nugalėtojų laukia 25 000 eurų prizinis fondas ir koncertiniai prizai įvairiose pasaulio koncertų salėse. Savo favoritą konkurso metu galės išsirinkti ir žiūrovai.

Po Valdovų rūmuose vyksiančio burtų traukimo, jau kovo 28–30 dienomis solistai varžysis pirmuosiuose konkurso turuose Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje, o septyni geriausi atlikėjai jėgas išbandys konkurso finale balandžio 2 d. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre drauge su teatro simfoniniu orkestru, diriguojamu Modesto Pitrėno.

Renginio LDK Valdovų rūmuose pradžia – 17 val., telefonas pasiteiravimui:+370 699 31852

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.