Prezidentas ir premjerė jubiliejaus proga pasveikino kompozitorę Žibuoklę Martinaitytę

Ketvirtadienį 50 metų jubiliejų švenčiančią kompozitorę, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatę Žibuoklę Martinaitytę pasveikino prezidentas Gitanas Nausėda ir Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

Kompozitorė Žibuoklė Martinaitytė.<br>VF nuotr.
Kompozitorė Žibuoklė Martinaitytė.<br>VF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2023, 10:06 AM

„Jūsų kūrinija atveriamos gelmės – kartu be galo asmeniškos ir universalios. Ekspresyvūs, rodos, nieko neslepiantys, mūsų – visų pirma, kiekvieno individualiai – šiandieną apibrėžiantys ir nusakantys, iš šono į savąsias būsenas pažvelgti leidžiantys kūriniai skleidžiasi nenusakoma, pasaulį iš tikrųjų keičiančia, transformuojančia galia“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Šalies vadovas padėkojo kompozitorei už drąsią lietuviškosios kompozicijos mokyklos tąsą, jos ribų plėtrą, skambesio visame pasaulyje tvirtumą ir šiuolaikiškumą. Jubiliejaus proga Prezidentas Ž. Martinaitytei palinkėjo kūrybą papildančio pasaulio pažinimo ir tolesnės profesinės sėkmės.

Sveikinimą kompozitorei taip pat skyrė premjerė I. Šimonytė, linkėdama įkvepenčio bei malonaus tolimesnio kūrybinio kelio.

„Nuoširdžiai sveikinu gražios sukakties proga. Esate nepaprastai talentinga ir išradinga kompozitorė, kurios teatrališki, gyvybingi kūriniai prikausto dėmesį ir kelia susižavėjimą. Jūsų kuriama šiuolaikinė muzika pasižymi šviesotamsos gelme ir demonstruoja, koks galingas gali būti muzikos prisilietimas. Linkiu Jums sklandaus, malonaus ir įkvepiančio tolesnio kūrybinio skrydžio“, – sakoma Vyriausybės vadovės sveikinime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.