Išskirtinė pramoga, į kurią veda 101 laiptelis, vėl laukia smalsuolių

Vytauto Didžiojo karo muziejaus varpinė pastatyta 1937 metais, bet pasigrožėti nuo jos stogo atsiveriančiais vaizdais buvo galima tik du praėjusios vasaros mėnesius. Šiemet ji vėl atverta lankytojams.

 Varpinės bokštas daug metų visuomenei buvo neprieinamas. <br> R.Vilkelio nuotr.
 Varpinės bokštas daug metų visuomenei buvo neprieinamas. <br> R.Vilkelio nuotr.
Nuo Vytauto Didžiojo karo muziejus varpinės stogo atsiveria Naujamiesčio panorama.<br>R.Vilkelio nuotr.
Nuo Vytauto Didžiojo karo muziejus varpinės stogo atsiveria Naujamiesčio panorama.<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 9, 2023, 1:38 PM

Į išskirtinę miesto centre esančią apžvalgos aikštelę varpinės bokšte veda 101 laiptelis. Užlipus ant stogo iš 32 metų aukščio galima apžvelgti Naujamiesčio panoramą.

Varpinėje veikiantis laikrodis kas pusę valandos sugaudžia, ir tiems, kam pasiseka, pavyksta ne tik pasigrožėti miesto vaizdais, bet ir patirti, kaip garsiai gausdamas laikrodis praneša valandas.

Varpinės bokštas daug metų visuomenei buvo neprieinamas. Pirmą kartą galimybė užlipti ant jo stogo atsirado tik pernai. Lankytojai buvo laukiami du praėjusios vasaros mėnesius, tik trečiadieniais. Naująją apžvalgos aikštelę tada aplankė 1 tūkstantis 249 žmonės.

Muziejaus atstovė Džiuljeta Griškutė sakė, kad šiemet varpinės durys bus atviros iki rugsėjo pabaigos, lankytojai laukiami ne tik trečiadieniais, bet ir šeštadieniais bei sekmadieniais.

Į bokštą galima patekti ne pro jo duris, bet pro Vytauto Didžiojo karo muziejaus ekspozicijų sales, įėjimą į kurias saugo liūtų skulptūros.

Norint apsilankyti varpinės bokšte, tereikia įsigyti muziejaus bilietą. Tačiau bokštas nepritaikytas žmonėms su fizine negalia.

Lipant į varpinės bokštą galima susipažinti su ant sienų įamžinta jo istorija, išvysti restauruotą senąjį bokšto kariljoną, turintį 49 varpus, vokiečių firmos „C.F.Rochliz“ laikrodžio mechanizmą.

Pasiekę viršūnę lankytojai išvys Naujamiesčio panoramą, kurią galės palyginti su bokšte įrengta panoraminių nuotraukų ekspozicija.

Pasižvalgyti į Kauną galima ir nuo Senamiestyje, Rotušės aikštėje, esančio Jėzuitų vienuolyno stogo, iš ant Prikėlimo bazilikos stogo esančios apžvalgos aikštelės. Smalsuolių laukia ir ant Aleksoto ar Milikonių kalnų esančios apžvalgos aikštelės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.