„BirštONizuojam“: savaitgalį Birštonas skambiai „įjungs“ vasaros sezoną

Savaitgalį Birštonas su šūkiu „BirštONizuojam“ pasitiks vasarą tradicinėje kurorto šventėje, kuri tęsis tris dienas – birželio 9–11 d. Atvykstančių svečių ir gyventojų lauks spalvinga renginių programa, daugybė veiklų po atviru dangumi, pramogos šeimoms bei koncertai.

 Birštono kurorto šventė.<br> V. Grigo nuotr.
 Birštono kurorto šventė.<br> V. Grigo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 9, 2023, 8:44 AM

Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė pasidžiaugė, kad šiųmetė šventė atspindi kurorto brandą. „Žvelgiant iš dešimties metų perspektyvos, Birštonas subrendo kaip kurortas. Dabar jame galima rasti beveik viską: plaukti laivu, skristi oro balionu, apsistoti aukščiausios klasės viešbutyje arba kempinge, puoselėti sveikatą ir grožį sanatorijose, SPA centruose arba aktyviai leisti laiką pramogaujant. Miesto infrastruktūra atsinaujinusi, pritaikyta tiek turistui, tiek gyventojui, o plati miesto šventės renginių programa tik įrodo, kad kurortas gyvas, aktualus ir nesiruošia nustoti stebinti“.

Šventės šūkyje „BirštONizuojam“ užkoduotas mygtukas „ON“, kuris savaitgalį kurorte įjungs vasaros sezoną ir kurortišką poilsį. Birštono parkai, skverai, krantinė, estrada ir kitos erdvės prisipildys spalvingais renginiais, aukštos klasės koncertais, edukacinėmis veiklomis visai šeimai, intensyvia sporto programa ir sveikatinimo procedūromis po atviru dangumi.

Nuo kamerinio orkestro iki diskotekos

Tradiciškai miesto šventę pradės miestelėnų eisena, po kurios vyks oficialus šventės atidarymo koncertas Savivaldybės aikštėje su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru ir soliste Viktorija Miškūnaite. Tą patį vakarą bus galima išgirsti ir muzikinio projekto „Lietuvos balsas“ nugalėtojo Anyanya ir grupės koncertą. Tiems, kurie mėgsta lietuvišką kiną ir žvaigždes – specialus kino festivalio „Sidabrinės gervės naktys“ filmų vakaras po naktiniu Birštono dangumi.

Šeštadienį, birželio 10 d., kurorte skambės pati įvairiausia muzika – Birštono meno mokyklos moksleivių ir kultūros centro mėgėjų kolektyvų koncertas, grupės „Allegreto band“ koncertas, teatralizuotas aktoriaus Giedriaus Arbačiausko koncertas šeimoms „Vienaragis“ bei Kosto Smorigino akustinis koncertas viešbučio „Vytautas Mineral SPA“ lauko terasoje.

Laukiamiausia šventės dalis – muzikinė vakaro fiesta Vasaros estradoje. Siautulingą diskoteką šalia Nemuno žada grupė „The Roop“, sentimentus dovanos Monika Liu su grupe „Los Secretos de Pablo“, o užburiančias melodijas – Augustė Vedrickaitė su grupe.

Birštono vizitinė kortelė

Birštonas neatsiejamas nuo mineralinio vandens ir gydomojo purvo procedūrų. Kasmet į čia esančias sanatorijas bei SPA centrus sveikatintis suplūsta daugybė lankytojų tiek iš Lietuvos, tiek užsienio šalių – Izraelio, Latvijos, Vokietijos, Lenkijos.

Šventinį savaitgalį kurorto svečiai galės mankštintis ir sveikatintis po atviru dangumi. Šeštadienį ryte laukia mankšta su „Tulpės“ sanatorijos kineziterapeutu Kneipo sode bei mankšta „Tulpės“ sanatorijos baseine. Prie sanatorijos „Versmė“ fontano vyks gydomojo purvo SPA bei loterija, viešbučio „Royal Spa Residence“ kineziterapeutai dalinsis grūdinimo procedūrų pagal Sebastiano Kneipo filosofiją paslaptimis Kneipo sode, o prie „Eglės sanatorijos“ lauks savimasažo zona „Lengvos kojos – šypsena veide“ bei loterija.

Ošiantys pušynai, pavėsingi pėsčiųjų takai, biuvetės su mineraliniu vandeniu ir Nemuno kilpų panorama nuo aukščiausio apžvalgos bokšto Lietuvoje taip pat gerina nuotaiką bei savijautą. Šventės organizatoriai kviečia po kompaktišką kurortą keliauti ir pramogas atrasti pėsčiomis, plaukti Nemune kursuojančiais laiveliais ar kilti nepamirštamu miesto simboliu – karšto oro balionu.

Turnyras su šachmatų didmeistre

Pernai Birštone duris atvėręs Sporto ir sveikatingumo centras savaitgalį organizuoja gausybę sporto renginių. Pasimankštinus ar po sveikatinimosi procedūrų lankytojai galės stebėti (ir dalyvauti) įvairiose sporto rungtyse: nuo teniso dvejetų turnyro „Birštono merės taurei 2023“ laimėti iki krepšinio turnyrų ar petankės varžybų.

Visą savaitgalį Nemune varžysis Lietuvos vandens motociklų čempionato Birštono etapo dalyviai. Sporto ir sveikatingumo zonoje (skvere priešais Savivaldybę) vyks parodomosios akrobatinės gimnastikos, karatė, jogos, jėgos sporto programos. Svarbiausias kurorto šventės sporto įvykis – naujos paplūdimio futbolo aikštės atidarymas ir Lietuvos paplūdimio futbolo čempionatas aikštėje prie 2-ojo tvenkinio.

Į neeilinį šachmatų turnyrą kviečia viešbutis „Vytautas Mineral SPA“ – jame bus galima išbandyti jėgas su šachmatų didmeistre ir LR Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen (būtina registracija).

Kurorto pramogos – visai šeimai

Birštonas paruošė specialių pramogų ir į šventę atvykstančioms šeimoms su vaikais. Visą savaitgalį mažieji kurorto lankytojai galės linksmintis ir dalyvauti edukaciniuose renginiuose. Vyks vaikų futbolo turnyras, prie sanatorijos „Versmė“ fontano iškils didžiulis batutas.

Norintiems pažinti ir kurti, teks persikelti ant Birštono meno mokyklos stogo – čia numatyta edukacija „Pasimatuok ir pažvelk į Birštoną kitaip“. Įdomiai laiką bus galima praleisti su dailininke Sigute Chlebinskaite ir „Knygų šalies“ kūrybine valanda. Prie kurorto šventės jungiasi ir originalių maršrutų „Čiulba ulba“ organizatoriai, kviečiantys į visai šeimai skirtą orientacini žaidimą „BirštONizuokimės! Orientuokimės! Aktyvuokimės!“

Vytauto Jurgio Meškos parke įsikurs riedučių ir riedlenčių parko zona, kurioje vyks profesionalių riedlentininkų pasirodymai, pamokos su riedlentininkų „Core Comune DYI“ komanda bei tvarios kūrybinės dirbtuvės.

Dar neišbandžiusiems karščiausių kurorto pramogų verta nusileisti ilgiausia Lietuvoje rogučių trasa, lipti laipiojimo bokštu „Smagu lipti“ ar pramogauti ant vandens „Birštono Wake Park“, ilsėtis jaukiame kurorto kempinge arba jau pamėgtose sanatorijose ir viešbučiuose. Atvykstančiųjų lauks lauko kavinės, terasos ir restoranai su specialiai vasarai paruoštais meniu pasiūlymais ir degustacijomis.

Daugiau renginių ir informacijos – kurorto šventės programoje:

https://www.visitbirstonas.lt/renginys/birstono-kurorto-svente-birstonizuojam/date-20230609/

***

Birštonas – unikalus Nemuno kilpose įsikūręs Lietuvos kurortas. Net 90 proc. Birštono savivaldybės teritorijos yra Nemuno kilpų regioninio parko teritorijoje, o mineralinis vanduo, išgaunamas iš žemės gelmių, yra svarbiausias Birštono kurorto gyvavimo bei augimo skatintojas. Unikalūs gamtiniai ištekliai ir išskirtinis vietovės kraštovaizdis nuo seno vilioja poilsiautojus apsilankyti Birštone ir jo apylinkėse. Nemuno vingiuose žaliuojantys miškai mena karališkąsias medžiokles, kuomet Žvėrinčiaus miške aidėjęs Vytauto Didžiojo medžioklės ragas pramogauti kvietė to meto Europos karališkųjų šeimų narius.

Birštonas – tarptautinių sveikatinimo paslaugų kurortas Lietuvoje, garsėjantis unikalia gamta, Nemuno kilpų vingiais, mineraliniu vandeniu ir karališkomis šaknimis. Kurortas apdovanotas natūralios gamtos turtais: trykštančiais mineralinio vandens šaltiniais, gydomuoju purvu, švariu oru ir palankiu sveikatai klimatu. Kurortas didžiuojasi Europoje pripažintu ir vertinamu mineraliniu vandeniu, kurio sudėtyje yra daug bromo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.