Vilniaus kvadratas: nemokami filmai, muziejai ir koncertai sostinėje šiandien ir šį savaitgalį

Visiškai nemokami renginiai Vilniuje, kurių kokybė tikrai neturėtų nuvilti.

Virtualus Gedimino bokštas.<br>Valdovų rūmų archyvo nuotr.
Virtualus Gedimino bokštas.<br>Valdovų rūmų archyvo nuotr.
Multiinstrumentalistai V.Danielius ir L.Bėkša.<br>Organizatorių nuotr.
Multiinstrumentalistai V.Danielius ir L.Bėkša.<br>Organizatorių nuotr.
Šiaulių pučiamųjų orkestras.<br>Organizatorių nuotr.
Šiaulių pučiamųjų orkestras.<br>Organizatorių nuotr.
Lukiškių kalėjimo kiemo kino teatras.<br>Organizatorių nuotr.
Lukiškių kalėjimo kiemo kino teatras.<br>Organizatorių nuotr.
Energetikos ir technikos muziejuje.<br>N.Tukajaus nuotr.
Energetikos ir technikos muziejuje.<br>N.Tukajaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-06-22 13:19

Birželio 22 d. 19 val. Rotušės aikštėje koncertas „Saulės miestas – Vilniui“. Koncertuoja Šiaulių pučiamųjų orkestras, meno vadovas ir dirigentas – S. Vaičiulionis. 1922 m. Šiauliuose buvo dislokuotas Kauno kunigaikščio Vaidoto aštuntasis pėstininkų pulkas su savo pučiamųjų orkestru. Tame orkestre grojo ir Šiaulių pučiamųjų orkestro įkūrėjas S.Jautakas. Manoma, kad jau XIV a. pabaigoje LDK skambėjo kariniai pučiamųjų orkestrai. Vytautas Didysis turėjo savo švilpynių orkestrą. Renginys nemokamas.

Birželio 25 d. nemokamai lankytojams duris atveria Kultūros ministerijai pavaldūs muziejai ir galerijos. Nuolatines ekspozicijas nemokamai lankyti galima: Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje, Istorijų namuose, Gedimino pilies bokšte, LDK valdovų rūmuose, Vilniaus bastėjoje, Signatarų namuose, K.Varnelio namuose, Senajame ir Naujajame arsenaluose, Vilniaus Gaono žydų muziejuje, Nacionalinėje dailės galerijoje, Radvilų rūmuose, Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje, Vilniaus paveikslų galerijoje, Vytauto Kasiulio dailės muziejuje, Trakų pilyje, Kernavės archeologinės vietovės muziejuje, Vilniaus muziejuje, Energetikos ir technikos muziejuje.

Birželio 26 d. 20 val. Lukiškių kalėjimo kiemo kino teatre po atviru dangumi – juosta „Sen Loranas. Stilius – tai aš“. Režisieriui B.Bonello pavyko subtiliai papasakoti ne tik unikalaus drabužių modeliuotojo Y.Saint-Laurent'o gyvenimo istoriją, bet ir sukurti epochos portretą su jos dialogais, didžiulio užmojo pramogomis ir gebėjimu išgyventi kiekvienos gyvenimo akimirkos grožį. Vartai atidaromi 18 val. Įėjimas laisvas.

Birželio 27 d. 19 val. Bernardinų sode – „Kristupo piknikas: prancūziškas džiazas“. Visus apgaubs džiazo prieskoniais pagardinti Eddy Louisso, Richardo Galliano, Edith Piaf kūriniai.

Pasijusite lyg prisėdę atokvėpiui Paryžiuje. O gal kvapų ir spalvų kupiname Provanse. Nuotaiką kurs du įspūdingi multiinstrumentalistai V.Danielius ir L.Bėkša. Paruošę būtent šiam pasirodymui skirtas aranžuotes, muzikai žada žavingą vakarą su prancūzišku džiazu. Įėjimas laisvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?