Vėl nuvedė gražiausiu taku

Nuskambėjo, nuvilnijo 18-ojo tradicinio festivalio „Gražiausiu taku“ koncertinė programa „Atverk širdį daina“. Stiprinant kultūrinio bendradarbiavimo ryšius, projektas buvo pristatytas ir Birštono bei Alytaus visuomenei.

 Prie finalinės dainos prisidėjo ir savivaldybės tarybos narys G.Vasiliauskas.<br> Organizatorių nuotr.
 Prie finalinės dainos prisidėjo ir savivaldybės tarybos narys G.Vasiliauskas.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-02 10:58

Koncertuoti į erdvią Kauno kultūros centro salę susirinko „Bočių“ bendrijos, TAU studentai, ukrainiečių ir kitų organizacijų nariai, kiti festivalio gerbėjai. Palaikyti savo atlikėjų atvyko ir atstovai iš Birštono ir Alytaus savivaldybių.

Žiūrovai klausėsi profesionalių atlikėjų – Kauno valstybinio muzikinio teatro artisto Martyno Beinario, dainų autorės ir atlikėjos Giulijos dainų. Ašaras braukė ne vienas klausydamas smuikininkės Lijanos Žiedelytės jautriai, įtaigiai atliekamų kūrinių Ukrainos žmonėms palaikyti.

Romantiškų dainų puokštę susirinkusiai publikai paskyrė ansamblis „Guboja“, jaunosios „Saulutės“ dainininkės ir Punsko (Lenkija) kolektyvo „Balsinėlis“ atlikėjos. Programą paįvairino šokėjų kolektyvai „Sūkurys“, „Joana“ ir „Retro ritmu“.

Žiūrovų simpatijų sulaukė ir Birštono meno mokyklos mokytojo Mindaugo Bivainio vadovaujamas saksofonininkų kvartetas, kuris festivalyje „Gražiausiu taku“ dalyvauja ne pirmą kartą.

Pasak festivalio įkūrėjos Aleksandros Danutės Žiedelienės, koncertas, kurį nuotaikingai vedė ir kūrybingai režisavo L.Žiedelytė, aprėpia įvairius žanrus ir muzikos stilius, įvairaus amžiaus, patirties atlikėjus, suteikia gerų emocijų, gydo sielą.

Organizatoriai dalyvius skatina dalytis patirtimi, tobulėti, plėsti akiratį.

Tai graži meno, draugystės ir santarvės šventė, kuri ir ateityje tęsis kituose šalies miestuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.